Romania este de luni intr-o carantina partiala vreme de 30 de zile pentru reducerea infectarilor cu coronavirus. Rezultatele se vor vedea abia peste doua saptamani, spune Emilian Popovici, vicepresedintele Societatii Romane de Epidemiologie.

Medicul precizeaza ca, pana la aparitia unui vaccin si imunizarea unui segment important din populatie, relaxarea restrictiilor va insemna o crestere a numarului de cazuri, iar inasprirea va duce la scadere. “Daca 90% din oameni ar purta masca, transmiterea virusului ar fi blocata”, subliniaza medicul, la postul RFI.

3.240 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost raportate luni, dar numarul testelor a fost foarte mic, 11.445. La peste 30.000 de teste, am fi avut tot in jur de 10.000 de cazuri pentru ca indicatorul care ne arata numarul mediu de pacienti infectati de la un singur caz a ramas acelasi ca saptamana trecuta, explica Emilian Popovici, vicepresedintele Societatii Romane de Epidemiologie.

Pana la aparitia unui vaccin si imunizarea unui segment important din populatie, relaxarea restrictiilor va insemna o crestere a numarului de cazuri, iar inasprirea va duce la scadere, declara vicepresedintele Societatii Romane de Epidemiologie.

Emilian Popovici mai spune ca rezultatele masurilor care au intrat luni in vigoare se vor vedea abia peste 2 saptamani si subliniaza ca daca 90% din oameni ar purta masca transmiterea virusului ar fi blocata. (ziare.com)

Articolul precedentDan Barna atacă DNA, speriat că i se pregătește un dosar
Articolul următorGuvernul închide pieţele, dar habar nu are care va fi impactul asupra economiei şi a consumatorului. „Suntem buni doar să plătim taxe. Strângem leu pe leu să plătim taxele şi din ce ne mai rămâne, trăim“.