Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei lavrov, a denunțat în termeni duri corectitudinea politică dusă la absurd a Administrației Biden.

Începe războiul cultural mondial?  Politica “America s-a întors” promovată de Administrația Joe Biden și-a făcut un stindard din corectitudine politică și diversitate, chiar dacă astfel de idei sunt contestate vehement chiar și în SUA și în Uniunea Europeană.

Începe războiul cultural mondial? Rusia denunță progresismul dus până la absurd

Rusia, veșnic pregătită să contreze imperialismul (sic!) american, pare să fi intuit șansa de a spori diviziunile din tabăra Occidentală și începe să-și joace cărțile.

Șeful diplomației ruse a afirmat că abordarea “woke” a conceptului de drepturi ale omului, pe care SUA încearcă să o răspândească această abordare în întreaga lume, nu se va termină bine.

„Hollywoodul își schimbă regulile, astfel încât totul să reflecte diversitatea societății moderne, dar asta este, de asemenea, o formă de cenzură, care înăbușă arta și impune diverse restricții și cereri artificiale. Am văzut afro-americani jucând în piesele lui Shakespeare. Nu știu când vom avea un Othello alb. Vedeți, asta este absurditate. Corectitudinea politică împinsă la un asemenea absurd nu se va termina bine”, a declarat Lavrov.

Comentând revoluția culturală care are loc în SUA, ministrul a menționat că acolo au loc într-adevăr procese care merită să fie descrise drept absurde.

“Probabil, toată lumea vrea să scape de rasism și nu ne-am îndoit niciodată de asta. Am fost pionierii mișcării pentru drepturi egale ale oamenilor de orice culoare a pielii. Dar există riscul de a ajunge la cealaltă extremă, ceea ce am observat că s-a întâmplat în timpul manifestațiilor BLM și în agresiunea manifestată împotriva persoanelor albe, a cetățenilor americani albi “, a menționat el.

Ofensiva mondială a progresismului SUA

Lavrov a menționat că SUA încearcă să răspândească această abordare în întreaga lume.

Potrivit diplomatului rus, o zi internațională, dedicată acestor probleme, a avut loc recent, iar secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat în fața Adunării Generale că anul trecut a fost un an cu numeroase manifestări de „supremație” albă.

“Am solicitat un text complet al discursului său. Aș vrea să înțeleg ce anume a vrut să spună”, a continuat Lavrov.

Diplomatul subliniat că, dacă Guterres a cedat, pur și simplu, dorinței de a fi „la modă”, atunci acest lucru este regretabil.

“Aceasta este Organizația Națiunilor Unite, nu Organizația care promovează conceptele americane sau tendințele americane”, a menționat șeful diplomației rusești, scrie Agenția Tass. (evz.ro)

Articolul precedentVoiculescu, din nou fără mască, chiar în ministerul Sănătății, la doar patru zile după prima ”neatenție”
Articolul următorPrima zi de vineri în care se aplică noile restricții: Carantina de noapte de la ora 20.00, închiderea magazinelor și localurilor de la ora 18.00 / Lista măsurilor