O grefieră de la Tribunalul Bihor a fost trimisă în judecată de procurorii DNA după ce ar fi falsificat trei cereri de chemare în judecată, prin care se solicita înmatricularea a 34 de mașini fără plata taxei de poluare.

Potrivit DNA, procurorii au trimis-o în judecată pe Anca Veer, pentru fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Conform DNA, în perioada 2012 – 2013 pe rolul Tribunalului Bihor se aflau foarte multe cereri de chemare în judecată ale unor persoane care solicitau înmatricularea autoturismelor fără plata taxei de poluare, instituită de OUG 50/2008. În acest context, grefiera ar fi falsificat trei cereri de chemare în judecată, prin care se solicita înmatricularea a 34 de autoturisme.

Ulterior, cererile respective, falsificate prin contrafacerea totală a conţinutului, ar fi fost depuse la dosarele deja aflate pe rolul instanţei de judecată, creându-se astfel aparenţa că acestea reprezentau cererile iniţiale de chemare în judecată.

Aceste demersuri nelegale ar fi avut ca scop şi finalitate devansarea termenelor de judecată stabilite iniţial şi implicit soluţionarea cererilor respective într-un timp foarte scurt. Hotărârile judecătoreşti, după intrarea în posesia proprietarilor, deveneau obligatorii pentru Instituţia Prefectului Judeţului Bihor – Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Autovehicule Bihor, care era obligată să înmatriculeze autovehiculele respective fără plata taxei de mediu, precizează DNA.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor. (HotNews.ro)

Articolul precedentCorpul de Control al Guvernului verifică dacă rezultatele testelor pe județe sunt ținute secrete!
Articolul următorZero speranțe pentru fermieri: ”Vom primi doar promisiuni și atât”