Regele Charles al III-lea vine în România pentru a se odihni, anunţă ambasadorul Marii Britanii. Monarhul soseşte în ţara noastră la sfârşitul acestei săptămâni şi are programat un singur eveniment oficial, după care îşi va petrece restul timpului la Viscri şi pe Valea Zălanului. 

“Acest singur eveniment de pe agenda Majestăţii Sale este de fapt întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, care va avea loc vineri, la Palatul Cotroceni. Deşi este o vizită privată, această întâlnire este un gest de curtoazie.

Restul timpului, Regele Charles al III-lea îl va petrece în Transilvania. Din informaţiile pe care le avem în acest moment, va sta o noapte la Viscri, iar alte patru la Valea Zălanului, unde Majestatea sa are mai multe proprietăţi.

Această vizită vine într-un context destul de important. Este prima vizită pe care regele o face imediat după încoronare şi alege România, ţara unde a venit în urmă cu 25 de ani, în 1998, pe când era doar prinţ de Wales.

O altă însemnătate este faptul că e prima dată în ultimii ani când un monarh al Regatului Unit vizitează România.

Aşadar, toate locurile de cazare din zonă sunt ocupate pentru că această vizită importantă va pune încă o dată România pe primele pagini în presa internaţională, dar şi turiştii sunt nerăbdători; poate îl vor întâlni în persoană pe Regele Charles”, a transmis Bianca Iacob, reporter Observator. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.