Ultima lună de vară vine cu restricţii: trebuie să purtăm mască şi în aer liber: în pieţe, târguri, parcuri, chiar şi pe faleză. 22 de judeţe au impus deja măsura obligatorie. În Bucureşti decizia va fi luată la începutul săptămânii viitoare. Cei care ignoră legea riscă o amendă între 500 şi 2500 de lei. Deocamdată însă poliţiştii împart sfaturi. Iar oamenii nu par speriaţi de noile reguli, unii cred că sunt normale, iar alţii nu au de gând să le respecte.

În pieţe, târguri, parcuri, staţii de autobuz, pe faleze sau promenade din 22 de judeţe toată lumea trebuie să poarte masca. Nu există excepţii de la regulă. În Piaţa Pavcom din Târgovişte însă, oamenii îşi fac singuri legea.

De aseară, de când hotărârea de guvern care reglementează purtarea măştilor în aer liber a fost publicată în Monitorul Oficial, poliţiştii pot da şi amenzi, între 500 şi 2.500 de lei. Deocamdată însă îi iau pe oameni cu binişorul. Aşa că împart măşti şi sfaturi.

Alt judeţ, aceaşi situaţie. Când văd camera de filmat, şi clienţii, şi comercianţii îşi pun repede măştile. Spiritele se încing când sunt luaţi la întrebări şi găsesc fel de fel de scuze.

De mască nu scapă nici cei care pleacă în vacanţă.

În Braşov, oamenii ştiu care e noua regulă, dar mulţi poartă masca la încheietură sau pe cot şi o pun doar când dau nas în nas cu poliţia.

În Bucureşti, unde numărul de cazuri Covid a depăşit 6000, masca ar putea deveni obligatorie de săptămâna viitoare. Deocamdată oamenii nu se supun nici actualelor reguli, de a purta masca în spaţii publice închise. (sursa)

Articolul precedentDupă ce UE a anunțat că va cumpăra vaccinul împotriva COVID-19: ‘Oare ce țară nu a comandat pentru propria populație? România, cumva?’
Articolul următorDemisii in bloc din USR. Acuzatii la adresa lui Cosette Chichirau