Jurnalistul Antena 3, Radu Tudor lansează, pe Facebook, ipoteza conform căreia România nu s-ar fi asigurat că va avea doze de vaccin împotriva noului coronavirus, atunci când acestea vor fi produse.

“Suntem 500 de milioane de locuitori in UE. S-au securizat 300 milioane de vaccinuri de la Sanofi. Oare ce tara UE nu a comandat vaccinuri pentru propria populatie? Romania, cumva?”, a scris Radu Tudor, pe Facebook.

Comisia Europeană a încheiat vineri discuţiile preliminare cu o companie farmaceutică pentru achiziţionarea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, informează instituţia într-un comunicat de presă. Contractul avut în vedere cu Sanofi ar oferi posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziţioneze vaccinul. Odată ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur şi eficace împotriva coronavirusului, Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze, în numele tuturor ţărilor membre ale UE. Instituţia europeană va continua discuţiile cu alţi producători de vaccinuri.

„Comisia Europeană face tot posibilul pentru a se asigura că cetăţenii europeni au acces rapid la un vaccin care este sigur şi îi protejează împotriva COVID-19. Etapa realizată astăzi cu Sanofi este o primă piatră de temelie a unei strategii europene în materie de vaccinuri mult mai cuprinzătoare. Vor urma mai multe informaţii, în curând. Suntem angajaţi în discuţii avansate cu alte câteva societăţi. Cu toate că nu ştim, astăzi, care este vaccinul care se va dovedi a fi cel mai eficace în cele din urmă, Europa investeşte într-un portofoliu diversificat de vaccinuri promiţătoare, pe baza diferitelor tipuri de tehnologii. Această strategie ne sporeşte şansele de a obţine rapid un remediu eficace împotriva virusului. Un vaccin ar fi un adevărat bun global. Ne angajăm să sprijinim accesul inclusiv pentru ţările mai vulnerabile, pentru ca acestea să poată ieşi din această criză”, a declarat preşedintele ales al CE Ursula von der Leyen, conform sursei citate. (sursa)

Articolul precedentClotilde Armand, candidatul USR-PNL de la Sectorul 1: PNL un partid corupt şi clientelar!
Articolul următorUltima lună de vară vine cu restricţii: mască obligatorie și în spațiile deschise, în multe zone ale României