Joia trecută, 18 ianuarie, un copil din Oradea în vârstă de 1 an și jumătate a ajuns la spital în stare gravă după ce s-a înecat cu o bucată de măr. Micuțul a murit în cursul după amiezei de marți, 23 ianuarie.

“Din păcate pacientul a decedat înainte de ora 16. Am încercat să-l resuscităm, dar nu a mai putut fi salvat”, a declarat pentru BIHOREANUL dr. Florina Berte, medic primar ATI, din cadrul Spitalului Județean Oradea, din clădirea de pe strada Corneliu Coposu.

“La ora 15.55 a fost declarat decesul”, a declarat și Lisa Crăiuț, purtătoarea de cuvânt a unității spitalicești.

Împrejurările incidentului, consumat la o grădiniță clandestină în Oradea, a declanșat o anchetă a Poliției, inițial pentru vătămare corporală din culpă.

Locul în care se afla copilul, Happy Kids, nu este o unitate de învățământ acreditată sau autorizată.

„Această entitate nu se regăsește în rețeaua școlară a unităților de învățământ din județul Bihor, nefiind nici acreditată, nici autorizată. Le recomand părinților să consulte această listă de pe site-ul instituției noastre, pentru a cunoaște unitățile acreditate, atât publice, cât și private”, declara, vinerea trecută, inspectorul școlar general Horea Abrudan.

Unitatea cu pricina se află pe strada Islazului din Oradea, în cartierul Europa, și se prezintă pe Facebook ca fiind o „grădiniță cu accent pe dezvoltarea socio-emoțională”. Serviciile pe care le oferă nu sunt, însă, aprobate sau verificate de vreo autoritate a statului.

Rămâne de văzut ce turnură va lua acum ancheta. Este de așteptat ca, în urma decesului micuțului, procurorii să schimbe încadrarea juridică a faptei, într-una pedepsită mai aspru de Codul penal. (sursa)

Articolul precedentSURSE. Premierul Marcel Ciolacu vine în Bihor
Articolul următorSuedia refuză negocieri cu Ungaria în privinţa NATO