Preşedinta Ungariei, Katalin Novak, l-a invitat pe miliardarul Elon Musk la o conferinţă ultraconservatoare despre demografie, după ce acesta a lăudat “eforturile” Budapestei de a încuraja natalitatea, transmite EFE.

Musk a urmărit un interviu al premierului Viktor Orban despre care a comentat pe Twitter că este foarte interesant faptul că Ungaria depune eforturi pentru a soluționa problema natalității.

Şefa statului i-a transmis miercuri invitaţia la conferinţă – care va avea loc luna viitoare la Budapesta – printr-un scurt mesaj pe Twitter, în care răspundea de fapt unui mesaj postat de Musk.

“Foarte interesant. Ungaria depune eforturi pentru a-şi rezolva problema natalităţii”, a scris Musk drept comentariu la un interviu acordat de prim-ministrul ungar, ultranaţionalistul Viktor Orban, lui Tucker Carlson. În interviu, Orban a subliniat, printre alte aspecte, că unul dintre principalele obiective ale guvernului său este protejarea familiei.

“Contează Dumnezeu, ţara şi familia. Această poziţie este majoritară în rândul ungurilor”, a spus şeful guvernului de la Budapesta, citat de Agerpres.

În răspunsul său la reacţia lui Musk, Novak a subliniat că rata natalităţii va fi discutată la Summitul Demografic de la Budapesta între 14 şi 16 septembrie.

“În fapt, chiar aşa este. Aşteptăm cu nerăbdare Summitul Demografic de la Budapesta, cea mai mare întâlnire internaţională a forţelor pro-familie. Sperăm să vă vedem la Budapesta”, a scris Novak.

În scurtul său mesaj, Novak a adăugat că la cea de-a cincea ediţie a forumului este aşteptată participarea unor şefi de stat şi de guvern, politicieni şi personalităţi marcante ale vieţii sociale internaţionale. Printre aceştia se remarcă premierul italian, Giorgia Meloni, care, după cum a scris Novak pe X, a acceptat invitaţia de a participa la conferinţa internaţională pe care şefa statului ungar o descrie drept o “întâlnire a forţelor pro-familie”. (sursa)

Articolul precedentDe ce este sărbătorită Ziua Limbii Române la 31 august
Articolul următorCluj: cea mai prosperă eră economică pe spinarea plătitorilor de taxe din întreaga țară!