Cabinetul premierului belgian Alexander De Croo a anunțat că acesta a intrat în carantină după ce l-a primit luni la Bruxelles pe omologul sau francez, Jean Castex, care a fost testat pozitiv la COVID-19.

Alertă în Belgia! Premierul a intrat în carantină, împreună cu patru miniștri

În acest context, alți patru membri ai guvernului din Belgia, care au participat luni dimineață la o reuniune franco-belgiană pe tema securității, „vor face şi ei un test PCR şi vor rămâne în carantină până când rezultatul testului va fi negativ”, a mai transmis cabinetul premierului belgian, conform afp.com

Este vorba despre ministrul de Externe, Sophie Wilmes; ministrul Apărării, Ludivine Dedonder; ministrul de Interne, Annelies Verlinden și ministrul Justiției, Vincent Van Quickenborne.

Alexander De Croo nu va avea nicio activitate publică înainte de a primi rezultatul testului PCR

De asemenea, cabinetul a subliniat că Alexander De Croo va face un test PCR marţi dimineaţă şi nu va avea nicio activitate publică înainte de a primi rezultatul. „Va rămâne în carantină”, este scris în documentul respectiv.

Premierul francez, Jean Castex, a fost testat pozitiv la COVID-19 luni seară, au indicat serviciile sale pentru sursa menționată. Acesta a aflat după-amiază, după călătoria sa la Bruxelles, că una dintre fiicele sale, în vârstă de 11 ani, fusese testată pozitiv şi apoi a făcut imediat un test PCR. În decembrie 2020, în mijlocul celui de-al doilea val al pandemiei, Alexander De Croo a mai fost constrâns să intre în carantină la câteva zile după o întâlnire cu preşedintele Franței, Emmanuel Macron, testat pozitiv. (capital.ro)

Articolul precedentMarea văicăreală
Articolul următorÎn atenția viitorului Guvern – România a ajuns alături de țările din Africa la sprijinirea economiei. Bulgaria ne-a depășit cu mult, Ungaria este la concurență cu economiile puternice