Înainte de ședința de Guvern în care se vor adopta măsurile de relaxare, valabile din 15 mai, premierul și ministrul Economiei au făcut declarații contradictorii pe tema orei de închidere a teraselor și a restaurantelor. Răspunsul va apărea însă în textul hotărârii de Guvern, ce va fi transmisă în această seară, la finalul ședinței.

Deși carantina de noapte va fi eliminată, la fel ca și limita de oră pentru funcționarea operatorilor economici, premierul Florin Cîțu a afirmat că restaurantele și terasele nu vor rămâne deschise toată noaptea, începând de sâmbătă. „Veţi vedea decizia diseară, dar nu vor rămâne toată noaptea, asta este clar. Încă nu”, a declarat Florin Cîţu, întrebat vineri după întâlnirea cu reprezentanţii HORECA în judeţul Suceava, la ce oră se vor închide terasele, începând de sâmbătă, potrivit news.ro. El a declarat că documentul CNSU privind noile măsuri de relaxare este deja finalizat, la fel şi hotărârea de Guvern şi nu rămâne decât ca Executivul să aprobe, iar apoi, la ora 21:00 le va prezenta presei într-un briefing de la Palatul Victoria.

Ministrul Economiei îl contrazice pe premier Claudiu Năsui a avut, tot vineri, o declarație în care contrazice cele afirmate de premier. Ministrul USR a spus, la Digi24, că de sâmbătă seara vom putea sta „cât ne dorim” la terase. „Pentru terase se elimină şi ora până la care să stăm, de mâine seară putem să stăm mai mult timp la terasă”, a continuat ministrul. Întrebat până la ce oră vom putea sta la terase, Năsui a răspuns: „Cât ne dorim. Ideal ar fi să nu mai fie această restricție de funcționare a magazinelor și a restaurantelor, să fie cum era înainte să fie impuse restricțiile”

Întrebat până la ce oră vom putea sta la terase, Năsui a răspuns: „Cât ne dorim. Ideal ar fi să nu mai fie această restricție de funcționare a magazinelor și a restaurantelor, să fie cum era înainte să fie impuse restricțiile”.

Noile reguli Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că printre măsurile care vor intra în vigoare de la 15 mai se numără renunţarea la obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise, cu excepţia pieţelor, târgurilor şi staţiile de autobuz, eliminarea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii şi revenirea magazinelor la un program normal de funcţionare. Noile reguli pentru nunți, botezuri sau alte evenimente private, prevăd participarea a maximum 70 de persoane în exterior și maximum 50 în interior. Limita se ridică atunci când toți cei participanți sunt vaccinați.

Citeşte întreaga ştire: Premierul Cîțu a anunțat că localurile nu vor rămâne deschise întreaga noapte. Ministrul Economiei spune altceva

Articolul precedentGhinea: Avem o problemă foarte mare de colectare a veniturilor la bugetul de stat / Cîțu, acum o zi: Sunt încasări record la venitul de stat, prin conformare voluntară
Articolul următorLista măsurilor luate din 15 mai. Evenimentele private, interzise. Cluburile, încă închise