Armata germană (Bundeswehr) va suspenda achiziţia noilor blindate Puma până când acestea vor îndeplini cerinţele operaţionale, a anunţat luni ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, după ce o verificare a acestor vehicule în cadrul unui exerciţiu de luptă s-a soldat cu un eşec, Informează Agerpres.

“Recentele defecţiuni ale vehiculelor de luptă ale infanteriei Puma sunt un eşec major”, a transmis social-democrata Christine Lambrecht într-o declaraţie, adăugând că a cerut să i se prezinte până săptămâna viitoare un raport asupra acestei probleme.

“Atât timp cât nu se va dovedi că vehiculele sunt stabile, nu va exista o a doua comandă (…) Trupele noastre trebuie să se poată baza pe sisteme de armament robuste şi stabile în luptă”, a subliniat ea.

Niciunul dintre cele 18 blindate Puma produse de o asociere a companiilor germane Rheinmetall şi Krauss-Maffei Wegmann şi care formează primul lot de astfel de vehicule achiziţionate de Bundeswehr nu a trecut probele în cadrul unui test de luptă, problemele variind de la defecţiuni ale sistemelor electronice până la starea cablurilor şi capacitatea operaţională

Aceasta din urmă a scăzut la zero în decurs de numai câteva zile de teste, se arată într-o scrisoare transmisă conducerii Ministerului Apărării de către comandantul Diviziei a-10 mecanizată, generalul Ruprecht von Butler, scrisoare consultată de publicaţia Der Spiegel. Puma este un vehicul de luptă al infanteriei multifuncţionale a cărui producţie a fost lansată în anul 2009. Vehiculul este destinat să înlocuiască blindatele Marder – acestea din urmă fiind incluse şi în ajutorul militar oferit Ucrainei – şi a fost ales pentru echiparea începând de anul viitor a contingentului german din forţa de reacţie rapidă a NATO.

În urma rezultatelor dezamăgitoare de la teste şi a suspendării noilor achiziţii de blindate Puma, vehiculele Marder vor fi deocamdată menţinute, a precizat luni Ministerul german al Apărării. (sursa)

Articolul precedentOlanda și-a cerut scuze pentru sutele de ani de comerţ cu sclavi, sursa bogăției actuale a țării! Pe când va face Austria la fel pentru crimele și jafurile comise sau patronate în Ardeal?
Articolul următorO nouă înșelătorie care vă poate lăsa fără bani în cont. Ce să nu faceți sub nicio formă când primiți acest tip de mesaj