Pastele și pizza au devenit printre principalele preferințe culinare ale românilor. Conform datelor furnizate de o platformă de livrări activă în 25 de țări, România se clasează pe locul al treilea la numărul de comenzi.

În medie, restaurantele primesc peste 5.000 de solicitări în fiecare zi, reflectând apetitul crescut al românilor pentru aceste feluri de mâncare.

Conform Institutului Național de Statistică, anul trecut, țara noastră a importat 48.000 de tone de paste, în valoare de peste 78 de milioane de euro, o creștere față de anul 2021. Aceasta cantitate include atât paste uscate, cât și pastele fierte sau umplute.

Italia a fost principala sursă de paste importate în România în acest an, cu 9.000 de tone, urmată de Grecia, Ungaria, Germania și Austria.

Românii sunt campioni și la comenzile de pizza. Conform aceleiași platforme de livrări, se comandă în medie 207 pizza pe oră și peste 150.000 în fiecare lună. Pizza „prosciutto e funghi” este cea mai comandată, urmată de „diavola”, „quattro stagioni” și „margherita.” (sursa)

Articolul precedentO mamă a obţinut în instanţă evacuarea din casă a celor doi fii ai săi de 40 de ani, pe motiv de parazitism
Articolul următor”Noi nu amenințăm, noi perseverăm”. Secuii aprind 100 de focuri în Transilvania pentru a cere autonomia Ținutului Secuiesc