Pandemia nu a scăzut consumul de carne de porc din România, deoarece, chiar dacă, în multe cazuri, familiile și prietenii nu se mai reunesc în această perioadă, cei de la țară tot au tăiat porcul și l-au trimis rudelor de la oraș, spune pentru Profit.ro Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (ACPR).

Românii nu au avut de gând să renunțe la porc pe mesele de Crăciun, iar cea mai clară dovadă că nu a scăzut consumul este că porcii vânduți de țărani s-au scumpit cu 40-50% în această iarnă, de la 10 lei/kg în viu anul trecut, după cum reiese din datele ACPR.

“Chiar dacă unele familii nu se vor mai reuni, ca anul trecut, în jurul mesei de Crăciun, cei de la țară tot taie porcul și-l trimit celor de la oraș”, spune Ladoși.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/agribusiness/pandemia-nu-a-scazut-consumul-de-carne-de-porc-de-craciun-producator-chiar-daca-rudele-nu-se-mai-intalnesc-cei-de-la-tara-le-au-trimis-porcul-la-pachet-la-oras-19731186

Articolul precedentBloomberg: Pericolele anului 2021 în Europa de Est
Articolul următorANAF. Mare atenție! Se reiau propririle pe conturi și executările silite. Măsura intră în vigoare azi. Aplicația care te găsește oriunde