Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că fostul senator PNL Gheorghe Carp, în prezent manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în acest caz fiind sesizat şi Parchetul General pentru fals în declaraţii, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ANI, Gheorghe Carp s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 august 2018 – 21 decembrie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006.

De asemenea, el s-a aflat în stare de incompatibilitate şi în perioada 21 decembrie 2020 – 21 octombrie 2021, deoarece a exercitat simultan cu funcţia de senator şi pe cea de administrator al unei societăţi comerciale.

OARE DESPRE CE AFACERE ESTE VORBA?

Agenţia Naţională de Integritate a mai anunţat că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de Gheorghe Carp a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de interese, depuse în anii 2018 – 2021, funcţia de administrator la o societate comercială.

La începutul lunii aprilie 2022, Gheorghe Carp a demisionat din Parlament, pentru a putea fi numit manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, funcţie pe care o deţinuse şi în anii anteriori. (g4media.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.