Anul nu poate începe mai bine decât printr-o detoxifiere, necesară pentru sănătatea noastră, abia încercată de preparatele de sărbători. 

În cartea sa ”Stil de viață, nu dietă”, specialistul în nutriție pentru slăbit Valentin Vasile scrie despre necesitatea unei cure de detoxifiere care să fie ținută regulat. El a scris că ”fie că-ți dorești să începi cu dreptul o cură de slăbire, să ai o musculatură perfect definitivă sau să ai o viață sănătoasă, fără să calci în cabinetele medicilor decât pentru controalele de rutină, ai nevoie să treci printr-o cură de detoxifiere a organismului tău de două ori pe an”. 

Conform specialistului, ”în fiecare zi, organismul absoarbe, ingeră, respiră și vine în contact cu toxine provenite din alimentație, stres, boli, tratamente medicamentoase” și ”dacă toxinele nu sunt evacuate eficient prin piele, mucoase, urină și scaun, se produce o acumulare în organism care poate avea un rol mai mult sau mai puțin important”. În mod normal, mecanismul uman de detoxifiere, format din rinichi, ficat și plămâni, ar trebui să mențină nivelul de toxine din organism la cote rezonabile, dar dacă alimentația ta abundă în prăjeli, junk food, alimente cu conținut ridicat de sare, zahăr sau grăsimi, dacă ai nivel ridicat de stres și nici lichide nu prea bei, cu siguranță mecanismul natural va ajunge într-un moment în care să fie depășit, mai notează Valentin Vasile. Când se acumulează toxinele în organism, apar tulburări în funcționarea țesutului muscular, cutanat, adipos și nervos. 

Cura de detoxifiere: alimentele pe care să le elimini din alimentație

Dacă nu reușești să clintești cântarul (ai mereu aceleași kilograme indiferent de eforturile depuse), ai celulită, riduri premature, digestie greoaie, lipsa de energie, înseamnă că în corpul tău s-au acumulat cantități prea mari de reziduuri toxice care trebuie eliminate, conform specialistului. 

Cura de detoxifiere presupune eliminarea tuturor alimentelor care produc aciditate, hidratare și somn! 

Produsele care introduc în organism cele mai multe toxine sunt țigările, alcoolul, zahărul și cafeaua, mai scrie Valentin Vasile, dar, într-o cură de detoxifiere trebuie să elimini din alimentație și carnea, lactatele, ouăle, făina albă, afumăturile, orezul alb, pastele, sucurile dulci sau peștele. 

Cura de detoxifiere: Ce să mănânci

Principalele alimente cu rol în detoxifiere sunt broccoli, urzici, varză, sfeclă, țelina, sparanghel, mărul, ananasul, căpșunile, cireșele și fructele de pădure. 

Cura de detoxifiere nu trebuie să dureze mai mult de două săptămâni. În această perioadă, se consumă fructe și legume cât mai aproape de starea lor naturală. 

Un truc dezvăluit de către Valentin Vasile în cartea sa, care grăbește detoxifierea, este introducerea în alimentație a unei cantități suficiente de acizi grași din alimente precum avocado, semințe de in sau ulei din semințe de in presat la rece. (sursa)

Articolul precedentO profesoară din Oradea a murit subit, la doar 37 de ani: “Prea devreme ai plecat dintre noi”
Articolul următorÎntrebarea care îi frământă pe români: Și totuși, de unde are lumea bani? “Parcă toți ar fi în secret afaceriști”