MApN își exprimă „în mod ferm disponibilitatea de semnare” a acordului-cadru pentru cele patru corvete Gowind 2500 cu compania franceză Naval Group, implicată recent în criza submarinelor, anunță g4.media.ro.

Ministerul Apărării Naționale își exprimă „în mod ferm disponibilitatea de semnare” a acordului-cadru pentru cele patru corvete Gowind 2500 cu compania franceză Naval Group, implicată recent în criza submarinelor, se arată într-un răspuns transmis redacției G4Media.ro. Totuși, semnarea acordului-cadru trenează de mai bine de un an de la soluționarea unui litigiu în instanță cu compania rivală Damen, care a pierdut licitația.

Precizările MApN vin după ce în publicația elenă Eikos.gr a apărut informația că România ar fi anulat contractul cu Naval Group, după ce a compania franceză a pierdut contractul de submarine ce valora miliarde de euro cu Australia, în urma semnării pactului AUKUS împreună cu SUA și Marea Britanie.

Prin acest pact, Australia va primi submarine nucleare din partea SUA, net superioare celor convenționale promise de francezi, fapt ce a determinat autoritățile de la Canberra să renunțe la contractul cu Naval Group, declanșând astfel o criză diplomatică mondială pe tema submarinelor.

Franța și Grecia au semnat, marți, la Paris, un acord în valoare de circa 3 miliarde de euro, prin care Atena urmează să primească fregate franțuzești.

sursa

Articolul precedentPărinții a cel puțin 200 de mii de elevi și copii aflați acum în școală online, induși în eroare de ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a anunțat de la Guvern o informație falsă pusă apoi pe Facebook și preluată de aproape toată presa
Articolul următorMoțiunea de cenzură a PSD va fi citită azi în plenul Parlamentului. Votul, marțea viitoare / Textul moțiunii împotriva Guvernului Cîțu