Marea majoritate a alimentelor care se ambalează în zilele noastre conţin organisme modificate genetic, iar produsele din carne procesate conţin foarte mulţi conservanţi chimici.

Acest lucru este confirmat de medicii nutriţionişti.

“Carnea din galantare, ca să fie frumoasă, adică să aibă aspect comercial, se dă cu nişte nitriţi, o substanţă cu amină, care dă nitrozamina, dovedită a fi substanţă cancerigenă. Şi atunci, orice om care cumpără carne de la galantare are un risc de cancer foarte mare, pentru că prospeţimea şi frumuseţea cărnii este dată de această substanţă chimică”, spune medicul nutriţionist Virgiliu Stroiescu.

Medicul susţine că celebrul DTT (Dithiothreitol) este o substanţă cancerigenă pe care o regăsim în carne, în ulei, în fructe şi legume, în cereale, în diferite proporţii, mai mici sau mai mari.

Mâncarea de tip fast-food, la care apelează din comoditate sau din lipsă de timp foarte mulţi români, este echivalentul unei bombe pentru organism. Se foloseşte o carne bogată în grăsimi saturate şi nitriţi, aceste din urmă substanţe fiind asociate cu diferite forme de cancer.

Pus între două felii de pâine, un hot-dog este de două ori mai periculos pentru organism.

Periculozitatea se triplează când această mâncare se completează cu băuturi răcoritoare care sunt un adevărat amalgam toxic de substanţe chimice, unele cancerigene.

De asemenea, consumul ridicat de zahăr, pe care îl regăsim în dulceţuri, în compoturi sau sucuri favorizează apariţia cancerului. Specialiştii spun despre zahăr că este unul dintre cele mai tari droguri legale, întrucât hrăneşte celulele maligne.

Cam tot ce este procesat în materie de alimentaţie este preferabil de a se evita. Iar printre aceste produse se regăseşte şi brânza topită. Aproape toate sortimentele de brânză topită conţin E-uri, substanţe toxice pentru organism. (adevarul.ro)

Articolul precedentCreștinii ortodocși îl sărbătoresc marți pe Sfântul Nicolae / Este considerat protectorul copiilor, salvatorul celor din temniţe și ajutătorul săracilor
Articolul următorNumărul infecțiilor respiratorii crește alarmant. Medicii avertizează că suntem abia la început