Vă propunem să citim împreună postarea ministrului de Finanțe publicată pe pagina proprie de pe o rețea de socializare:

”V-am promis adevărul. Acum am tabloul complet al dezastrului lăsat în urma de guvernarea PSD. Am luat o decizie. Următoarele persoane TREBUIE chemate în faţa comisiilor reunite ale Parlamentului pentru a explica situaţia economică în care ne aflăm astăzi: Sorin Grindeanu, Viorel Ştefan, Mihai Tudose, Ionuţ Misa, Viorica Dancilă, Eugen Teodorovici. Romanii trebuie să ştie cu nume şi prenume cine a distrus economia în ultimii trei ani”.

Toate bune și frumoase. Să fie chemați și chemate și să explice. Dar unde sunt faptele? Care este adevărul? Ce înseamnă dezastru? Pe ce se bazează? Unde sunt dovezile? Care sunt cifrele? Și DE CE Comisia Europeană prevede creștere economică și în 2020 și în 2021 dacă România e în dezastru??

Avem o listă de nume de persoane declarate deja vinovate, fără ca ministrul Cîțu să fi prezentat măcar o faptă. Desigur, în mediile staliniste simpla acuzare trece probabil drept probă, sau drept adevăr, dar pentru oamenii care, totuși, nu refuză să gândească, postarea de mai sus miroase de la o poștă…

Acelor cititori care nu refuză să gândească, le amintim faptul că domnul ministru este aceeași persoană care în Aprilie 2018 spunea că ”România nu mai poate evita o criză economică de proporții”, iar în Ianuarie 2020 spunea că ”riscul ca România să intre în criză este foarte mic”.

Mai mult, în toamna lui 2008 când… criză, Florin Cîțu era șeful trezoreriei unei bănci comerciale care ar fi participat la un atac speculativ masiv asupra monedei naționale și ar fi profitat copios, conform presei de specialitate, spunând că doar a ”executat ordinele clienților.” Iată, în continuare, care bănuim noi că este cheia în care trebuie citite TOATE declarațiile ministrului de Finanțe. Posibile oportunități de speculă financiară pentru amici.

Articolul precedentSe dublează totuși alocațiile copiilor?
Articolul următorSenatul a adoptat legea care protejează dascălii de violență