Un arhitect, un inginer de instalații și un sudor câștigă în jur de 4.000 de lei net pe lună, însă concurența pentru aceste posturi este redusă, chiar dacă salariile sunt peste medie, arată datele Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs.

În România există o paletă largă de oportunități de angajare și salarii pe măsură în aceste domenii, însă candidații nu se înghesuie să aplice, pentru că astfel de specialiști de cele mai multe ori optează pentru joburi în străinătate, unde salariile sunt mai mari, spune Raluca Dumitra, șeful de marketing al eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din țară.

„Spre exemplu, în acest moment, pe platforma de recrutare eJobs.ro sunt disponibile circa 2.000 de joburi pentru ingineri de instalații. Deși media salarială pentru un astfel de rol este de 4.000 de lei net, în anumite cazuri, acești specialiști pot câștiga și 2.000 de euro lunar”, explică Dumitra.

Un inginer de instalații proiectează utilitățile unei locuințe, de la instalațiile electrice la cele sanitare și termice.

Salariile ajung la 13.000 de lei pentru arhitecți

În ceea ce privește pozițiile de sudor și arhitect, pe eJobs există în prezent circa 200 de posturi puse la bătaie pentru fiecare.

În cazul arhitecților, în funcție de proiectul la care lucrează, salariile pot ajunge și la peste 13.000 de lei lunar.

Citeşte întreaga ştire: Locuri de muncă unde concurența este mică, deși salariile pleacă de la 4.000 de lei pe lună

Articolul precedentFinanțele reamintesc obligativitatea înscrierii în Spațiul privat virtual
Articolul următorAJOFM Bihor organizează Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți