„Tatăl” lui ION recunoaște că dialogul cu Ciucă a fost regizat și că robotul nu e finalizat!

​Robotul ION bazat pe Inteligența Artificială (IA) nu este încă finalizat, iar dialogul cu premierul Nicolae Ciucă a fost regizat în ședința de Guvern din 1 martie, a recunoscut Nicu Sebe, coordonatorul echipei ION și șeful IA al Humans AI, compania care coordonează acest demers, într-un interviu cu Dragoș Stanca.

Întrebat dacă există sau nu acest asistent AI, Nicu Sebe a declarat: ”Nu pot să spun că este finalizat, este în prima fază, dar oricum este o chestie reală care există”.

Apoi Dragoș Stanca a insistat pe dialogul premierului cu ION, pentru a lămuri dacă momentul a fost sau nu regizat.

„Cineva a dat play răspunsurilor care au fost preînregistrate, ca să spunem lucrurilor pe nume. Nu a fost ca la ChatGPT că îți răspunde în timp real, nu?”, a întrebat Dragoș Stanca.

Nicu Sebe a confirmat acest lucru: „În acel moment într-adevăr așa a fost, dar sistemul poate să facă și răspunsuri cu siguranță”.

Drona de la Oradea care a făcut înconjurul presei nu poate zbura dacă e încărcată!…

Ianuarie 2023. Ca la un semn…, a fost mare tam-tam recent, în toată presa românească, de la A la Z și de la stânga la dreapta, cu privire modul revoluționar, nemaivăzut – aproape bolojanian am spune, dacă nu ne-am teme să fim acuzați blasfemie – de a transporta probe medicale între două spitale orădene: cu drona! Wow! Nu s-a mai văzut așa ceva de la aselenizare!

Doar că…

Conform unor relatări din presă, tocmai când Primăria Oradea trebuia să se laude în fața ziariștilor, deci a întregii țări votante, cu ozn-ul de pe Criș, acesta a ratat exact misiunea pentru care orădenii vor scoate din buzunar 60.000 de euro: drona a zburat goală între cele două spitale.

Motivul? Se pare că, dacă are un anumit tip de încărcătură, drona nu poate zbura, sau o ia vântul, sau i se descarcă bateria, sau nu are chef, sau i se face rău de la înălțime, sau ne trebuie o cutie specială, poate tot de 60.000 de euro…

Sau poate mai bine ne foloseam de curierii pe bicicletă care oricum pedalează, sărmanii, pe orice vreme?

Altfel, desigur, totul a fost un real și binemeritat succes.

Articolul precedentCine poartă mască în transportul public din Viena poate fi amendat cu 150 de euro
Articolul următorDin 26 de călătorii oficiale cu avionul, de 19 ori Iohannis a făcut escală la Sibiu