Războiul declanșat de regimul lui Putin în Ucraina ne arată, pentru a câta oară, importanța apartenenței noastre la Uniunea Europeană, dar și la NATO. El ne arată, în același timp, cât de important este să ne concentrăm asupra priorităților României în fiecare moment.

Este trist, este revoltător, dacă ne gândim câte luni s-au pierdut anul trecut, doar pentru ca două partide de dreapta să își împartă guvernarea. Câte luni risipite, în care guvernanții puteau face ceva concret, ceva bun pentru români, s-au dus pe apa sâmbetei, irosite în scandaluri și discuții sterile, fără finalitate, sau acoperite complet de zgomotul împărțirii de funcții între așa-zișii aliați.

Și este îmbucurător, din punctul meu de vedere, cât de matur și de rapid s-a constiuit, la finalul anului trecut, actuala majoritate, formată nu din partide aliate ci, dimpotrivă, din partide aflate pe părți opuse ale eșichierului politic. Și totuși, s-a putut. Și totuși, nu s-au pierdut luni de zile ci s-a trecut la treabă, din prima zi. Acum, cred eu, mai mult ca oricând, trebuie să păstrăm acel elan și acea responsabilitate pentru că acum este mai evident ca oricând cât volatilă este lumea în care trăim, cu elemente disruptive și criminale care nu depind de voința sau de speranțele noastre, cât de scurte sunt ferestrele de oportunitate pe plan regional sau global și cât de mult trebuie să facem într-un orizont scurt de timp pentru a ne dezvolta țara și pentru a o face mai puternică.

Condamn cu toată hotărârea regimul criminal de la Kremlin și deplâng morții nevinovați. În același timp, de aici, din Parlamentul României, vă chem pe toți să ne facem, înainte de orice, datoria față de țară, în fiecare zi! Să ne concentrăm nu pe dezbinarea internă ci pe tot ce putem face bun pentru români, pentru România, astfel încât, de fiecare dată când lumea devine tulbure și neagră, noi să fim măcar cu un pas înainte, mai dezvoltați și, în mod obligatoriu, mai puternici.

Declarație politică, Camera Deputaților, 02.03.2022

Articolul precedentUE exclude din SWIFT șapte bănci rusești, dar nu și banca Gazprom. Gazul rusesc curge spre Vest, prin Ucraina…
Articolul următorRăzboiul din Ucraina taie din avântul magazinelor online, inclusiv în România. Trend întrerupt brusc