Ani de zile ni s-a tot spus că adevărata bună guvernare va veni atunci când oamenii capabili din privat, victorioși în marea și sălbatica luptă dintre cerere și ofertă, vor pune piciorul în Palatul Victoria.

Apoi am văzut că se tot zvonește treaba cu domnul Stelian Ion ca viitor ministru al Justiției. Undeva, cineva face un mare mișto. Altfel ce să înțelegi?

În 2016, în declarația de avere, omul avea o datorie de 22.000 de lei și deținea 50% dintr-un apartament de 67 de metri pătrați în Constanța. Atunci a intrat Stelian Ion în Parlament. Aa, să nu uit: apartamentul era rezultat dintr-o garsonieră luată mai mult decât dubios prin ANL.

Stelian Ion este prezentat ca un specialist, un om cu o carieră în spate, om al legii, unul care, iată, ar putea să reformeze Justiția din România. Pentru că asta urmează, nu? O mare și profundă reformă a tot și toate. Atunci, îți poți pune niște întrebări, zic: omul ăsta nu avea nici un ban în cont după 12 ani de avocatură. Venitul din ultimul an de avocatură a fost de 46.000 de lei. Adică vreo 3.800 de lei pe lună. Un stagiar bunicel tot atât ia.

Dar se pare că omul are alte aptitudini: e foarte bun ca angajat la stat. Dacă la privat nu i-a mers atât de bine, dacă piața liberă nu i-a adus bunăstarea, după patru ani de deputăție, Stelian Ion are aproape 130.000 de lei în cont și două mașini Volkswagen. Așadar, anii lucrați la stat sunt de departe cei mai buni financiar de la naștere până acum.

Așa că te poți întreba: aceștia sunt băieții care au spart piața liberă, iar acum vin să se sacrifice la stat pentru binele comun, renunțând la bani mulți? El e specialistul pe Justiție al USR-PLUS?

sursa: catavencii.ro autor: Mihai Radu

Articolul precedentPoliția a împărțit amenzi cu NEMILUITA de Crăciun: 13.000 de sancțiuni în valoare de 4 milioane de lei
Articolul următorRomânia a început vaccinarea împotriva Covid-19. Nimic pentru Bihor deocamdată!