Învățământul românesc traversează o perioadă de criză de ani buni – scrie deputatul bihorean Ioan Mang într-o postare publicată pe Facebook.

Am fost întrebat, scrie Ioan Mang, dacă Legile Educației care vor intra în vigoare la începutul lui septembrie ar putea schimba lucrurile. Sincer, nu în măsura în care România are nevoie.

Am mai spus-o, proiectul președintelui Iohannis, “România educată”, nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

În opinia mea, doar atunci când copiii vor fi încurajați, încă din primele clase, să se orienteze către domeniile care le plac, rezultatele vor crește, la fel ca și percepția pozitivă față de beneficiile sistemului de învățământ.

Mai mult, performanțele le vom constata și mai târziu, în cadrul învățământului universitar, iar România ar putea reintra astfel în topul mondial al celor mai bune 1000 universități.

Despre cât de importante sunt pofta de învățare, talentul, înclinația în educație, am vorbit nu de mult în cadrul unei emisiuni.

Vă asigur, scrie deputatul bihorean, că punerea în valoare a aptitudinilor fiecărui copil este cheia sistemelor performante de învățământ din întreaga lume. (sursa)

Articolul precedentGuvernul vrea să prelungească termenul pentru cei care vor să cumpere vechime în muncă pentru pensie
Articolul următorDe ce nu se respectă regulile pe litoralul românesc / Explicația salvamarilor și replicile turiștilor: ”Știi cât m-a costat să vin să fac baie?” / ”Nu mă ia pe mine un val” / Șase turiști înecați într-o singură zi