Poliţiştii din Cluj au stabilit că incendiul de la spitalul privat de pe strada Frunzişului din Cluj-Napoca a fost provocat de un bărbat care intenţiona să sustragă bunuri dintr-un vestiar. Suspectul a fost identificat la aproximativ 14 ore de la comiterea faptei şi a fost arestat. 

”La data de 17 februarie a.c, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca- Secţia 4 Poliţiei au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a unui bărbat de 48 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, bănuit de comiterea infracţiunilor de tentativă la furt calificat şi distrugere”, a transmis, duminică, IPJ Cluj.

Sursa citată a precizat că faptele pentru care este cercetat acesta au fost comise la data de 16 februarie, în jurul orei 22.30, la o unitate medicală situată în municipiul Cluj-Napoca, pe strada Frunzişului.

”Bărbatul bănuit de comiterea  infracţiunilor a fost identificat în aproximativ 14 ore de la înregistrarea evenimentului. Cercetările derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că bărbatul ar fi pătruns în incinta spitalului, iar dintr-un vestiar aflat la parterul clădirii ar fi intenţionat sustragerea unor bunuri. Ulterior, într-o încăpere situată la parter, în care se aflu diverse materiale, ar fi izbucnit un incendiu, probatoriul administrat conducând la ipoteza că acesta a fost provocat de către bãrbatul în cauză”, au mai transmis poliţiştii.

Potrivit acestora, incendiul, manifestat într-un spaţiu exterior al unităţii medicale, a dus la activarea Planului Roşu de Intervenţie de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj prezenţi la locul evenimentului şi evacuarea a 29 de pacienţi internaţi.

”Imediat după sesizarea incendiului, la faţa locului a intervenit un echipaj mixt, şi anume poliţist din cadrul Secţiei 4 Poliţie, jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi un elev al Şcolii de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan”, care până la sosirea pompierilor au acţionat cu extinctoarele găsite, în încercarea de a limita propagarea incendiului”, au mai precizat poliţiştii.

Potrivit acestora, au fost demarate activităţi investigative ample, în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit incendiul, context în care a fost identificat bărbatul bănuit de faptele în cauză.

”În urma probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar ulterior, prezentat instanţei, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a mai transmis Poliţia. (sursa)

Articolul precedentIndicii că ți s-a spart telefonul și au fost citite mesajele de pe WhatsApp. Cum găsești „spionii“
Articolul următorNoi precizări ale Ministerului Sănătății în dosarul stimulatoarelor cardiace: Legislația interzice reutilizarea acestor dispozitive