Controversata făină de greieri se poate cumpăra acum și în România, asta după ce Comisia Europeană a stabilit că se poate folosi în siguranță pentru prepararea pâinii, biscuiților sau ciocolatei.

Făina de greier se vinde în România cu aproape 100 de lei pentru 100 de grame şi se poate găsi pe site-uri online care comercializează produse bio, conform Antena 3.

Are un conținut ridicat de proteine, astfel că se folosește o cantitate mică. De exemplu, la o franzelă se pune făină rezultată de la 70 de greieri, ceea ce înseamnă cam 3% din ingrediente, mai arată sursa citată.

Greierii provin din ferme, unde procesul de producție este strict controlat. 70% din masa unui greier este dată de proteine și vitamine, ceea ce crește semnificativ valoarea nutrițională a pâinii. Nici gustul nu este influențat deoarece greierii au un gust neutru. În schimb este mai închisă la culoare. (sursa)

Articolul precedentO dietă care a devenit populară în ultima perioadă poate duce la moarte subită sau prematură
Articolul următorAstronautul Buzz Aldrin s-a însurat cu o româncă în ziua în care a împlinit 93 de ani: “Suntem entuziasmați ca niște adolescenți”