Din doua, una – scrie jurnalistul Flavius Bunoiu: ori Primaria Oradea e bipolara, ori celor de-acolo li se falfaie (ca sa fiu relativ bland) de proprii cetateni. Dupa ce aproape si-a lasat locuitorii fara piete (probabil le vor rade pe toate in timp), Primaria anunta triumfalista o piata volanta, un targ de producatori bihoreni in Piata Unirii. Ca la tara. Mai lipseste o vaca, sa o mulga demonstrativ in fata Palatului Vulturul Negru si o roaba de balegar. Si o filmare cu drona platita generos de nelipsitul aptor.

Asa o chestie de filfizoni, cat sa mai inchida gura lumii care incepe sa realizeze si sa comenteze cum ca progresul galben e doar o gargara. Piata Iosia vanduta la MegaImage, altele facute parcari sau asa-zise “centre de afaceri cu produse locale”, niste ruine penibile de beton ce par bune de demolat la doar cativa ani de la receptia lucrarilor.

Ca lumea sa mai taca din gura, in buricul targului se vor monta si demonta niste cotete din scandura pe care unii antreprenori vor vinde sapunuri facute in casa, miere si placinta de Beius. Asta nu inlocuieste o piata veritabila, e doar o scarpinare la urechea dreapta cu mana stanga. Primaria, onor, se face ca rezolva o problema pe care tot ea a creat-o. Aplaudati si votati.

Nu stiu care e problema acestor oameni cu pietele, cu copacii, cu cultura, cu societatea civila, cam cu orice in afara de betoane, asfalt si dezvoltatori imobiliari. Au multe probleme si tot ne implementeaza niste modele de bune practici pe care le vad ei prin strainataturi, pe unde se plimba prin concedii, comparabile numai cu ala de si-a facut statuia Libertatii in fata casei.

Orice oras are nevoie de piete. N-om manca tata ziua, buna ziua, numa’ seminte de Chia. Nu stiu ce tat asta, ni, ne tot dam dupa prunul japonez. Sau ce bazaconii mai planteaza ei prin oras… (sursa)

Articolul precedentIoan Mang: Dacă vrem să avem o economie funcțională, statul român trebuie să lupte împotriva evaziunii fiscale!
Articolul următorCât mai avem de îndurat vremea de coșmar. Meteorologii avertizează despre ce ne așteaptă: „Va fi de lungă durată”