Ministrul Mediului Mircea Fechet a anunțat că numărul înmatriculărilor de autoturisme rulate, importate în mare parte din vestul Europei, a scăzut anul acesta faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai exact, românii au cumpărat cu peste 20% mai puține mașini la mâna a doua din vest față de 2022.

”Pe de o parte, numărul înmatriculărilor de maşini noi, de generaţie nouă, a crescut cu 24%, ceea ce e o cifră îmbucurătoare. Pe de altă parte, încă o veste bună, pentru Ministerul Mediului cel puţin, a fost aceea că numărul autoturismelor second-hand, aduse de obicei din vestul Europei, a scăzut pentru prima oară cu 21% anul acesta faţă de prima jumătate a anului trecut”, a afirmat Mircea Fechet marţi seară, la TVR Info.

El a precizat că vestea cea mai bună privind înmatriculările de autovehicule o reprezintă faptul că se înregistrează o creştere cu 57% a numărului de autoturisme electrice şi plug in hybrid, numărul acestor autovehicule înmatriculate în acest an ajungând la aproximativ 10.000.

Ministrul a explicat că voucherul acordat de România pentru autoturismele electrice este ”aproape cel mai mare” din Uniunea Europeană. (sursa)

Articolul precedentSOCIETATE. De ce românii din generațiile Millennials și Z amână sau chiar renunță la planul de a-și cumpăra o casă sau de a-și întemeia o familie
Articolul următorTopul județelor României, în funcție de salarii. 33 de județe peste Bihor…