Noua strategie de gestionare a pandemiei are deja rezultate care dau încredere populației – a scris acum câteva zile deputatul Ioan Mang într-o postare pe Facebook.

​Acum există anti-virale și medicamentele necesare pentru tratarea pacienților atât pentru spitale cât și pentru centrele de evaluare. În scurt timp antiviralele vor fi disponibile și în farmacii de unde vor putea fi primite pe bază de prescripție medicală.​

În acest moment peste 2300 de cabinete de medici de familie au semnat contractele cu Casele județene de asigurări de sănătate și au început să testeze gratuit. S-a ajuns la peste 90000 de teste efectuate într-o singură zi. Identificarea celor infectați va preveni transmiterea virusului și impactul pandemiei se va reduce. Pentru persoanele cu test pozitiv deja se prescriu medicamente antivirale prin centrele ambulatorii nou create.

Pentru tratament au fost create 230 centre de evaluare ambulatoriu pentru COVID unde orice persoană infectată se poate prezenta, fără bilet de trimitere. După evaluarea stării de sănătate acestea primesc tratament antiviral gratuit, dacă este nevoie. Astfel se previn și se diminuează spitalizările!

Devine realitate ceea ce trebuie să fie prioritatea esențială a oricărei guvernări în această perioadă de pandemie, respectiv evitarea sufocării, a colapsului sistemului sanitar.

Și pentru ca firmele afectate de pandemie și angajații acestora să nu sufere, Guvernul la propunerea ministrului muncii a aprobat acordarea de indemnizații pentru șomajul tehnic la firmele a căror activitate este interzisă, suspendată ori limitată din punct de vedere al capacităților de funcționare pe perioada pandemiei. Indemnizația se va acorda până la 31 martie 2022 și reprezintă 75% din salariul de bază.​

Aplicarea acestei noi strategii, coroborată cu specificul variantei Omicron au făcut ca, astăzi, să avem un număr redus de cazuri grave la ATI și un număr de decese de 8-10 ori mai mic decât în Octombrie 2021, la un număr similar de cazuri zilnice.

Sunt optimist că valul 5 al pandemiei va fi depășit mai bine decât a fost valul 4. Dat fiind specificul variantei Omicron, indicatorul esențial este gradul de spitalizare/ocupare ATI și deocamdată nu sunt motive de îngrijorare. Datele evidențiază clar o decuplare între numărul cazurilor pozitive și cel al deceselor. Sunt semne îmbucurătoare care ne arată direcția pe care România trebuie să o urmeze în gestionarea pandemiei! – a concluzionat președintele PSD Bihor. (sursa)

Articolul precedentÎn 15 ani de la aderare, România a atras (nu a primit!) cu aproape 45 de miliarde de euro mai mult decât a contribuit la bugetul UE
Articolul următorPSD vrea să renegocieze plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii din PNRR. Marius Budăi: „Premierul a agreat”