PSD vrea să renegocieze PNRR deoarece, spune ministrul Muncii, Marius Budăi, prin plafonul de 9,4% din PIB agreat de Comisia Europeană pentru cheltuielile cu plata pensiilor, vârstnicii României „sunt condamnați la sărăcie”. Acesta a spus, marți seară, la Digi24, că premierul Nicolae Ciucă este de acord cu renegocierea procentului.

Cosmin Prelipceanu, Digi24: 9,4% din PIB – plafon pentru cheltuielile cu pensiile prin negocierea cu PNRR. Dumneavoastră spuneți că din cauza acestui plafon vârstnicii României sunt condamnați la…Care e expresia pe care ați folosit-o?

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale: „La sărăcie. Nu e așa? Dacă tu îți asumi pentru 70 de ani de acum încolo – e în PNRR și nu am scris eu – acest procent de 9,4%… În primul rând îl renegociezi cu Comisia Europeană”.

Cosmin Prelipceanu, Digi24: Cine îl renegociază?

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale: „Guvernul României. Coaliția politică care susține Guvernul României, noi PSD am luat decizia în interiorul partidului să susținem renegocierea. Am dus decizia în coaliție. Suntem tot mai hotărâți și în coaliție nu avem decizia finală, dar suntem tot mai hotărâți să discutăm.

Am discutat și în Guvern și cu premierul și premierul a agreat renegocierea acestui procent”. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.