Cum va fi afectată majoritatea parlamentară cu un Guvern fără UDMR. Actuala majoritate se bazează pe 302 parlamentari – vorbim de 208 deputaţi şi 94 de senatori. 

Într-o coaliţie fără Uniunea Maghiarilor, voturile de susținere pentru un guvern PNL – PSD vor scădea la 188 de la Camera Deputaţilor şi 85 de la Senat. Adică, majoritatea parlamentară scade de la 68% la 62%.

Dacă Guvernul Ciolacu ar rămâne şi fără votul minorităţilor, această majoritate ar ajunge sub 59%. Dacă e să le luăm defalcat, pe camere, observăm că PNL şi PSD au cea mai mare majoritate în Senat de 62,5%.

Unde împreună cu UDMR-ul ajungeau la peste 69%. În timp ce în Camera Deputalilor, parlamentarii liberali şi social democraţi deţin aproape 60% – cu trei procente mai puţin decât aveau cu susţinerea UDMR. (sursa)

Articolul precedentA fost stabilit calendarul învestirii noului Guvern. Audierea miniştrilor are loc miercuri, iar votul va fi dat joi
Articolul următorEste posibil ca, numai pentru proiectul linie de tramvai de pe Calea Aradului, Oradea să fie penalizată cu o corecție de 100% în valoare de 58,7 milioane de lei. Din banii orădenilor!…