Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat luni primul vaccin împotriva Covid-19 care ar urma să fie folosit în Uniunea Europeană, cel produs de Pfizer-BioNTech, informează AFP.
Marea Britanie a fost prima țară din lume care a aprobat utilizarea vaccinului celor două companii în regim de urgență la 3 decembrie, aceasta fiind urmată apoi de Canada în 9 decembrie și de Administrația pentru Medicamente din Statele Unite în 11 decembrie.

EMA a afirmat anterior că intenționează să finalizeze revizuirea datelor privind vaccinul Pfizer-BioNTech până la finalul anului și cele pentru vaccinul dezvoltat de Moderna până la începutul lui ianuarie.

Comisia Europeană va avea ultimul cuvânt în ceea ce privește aprobarea vaccinului, însă aceasta urmează de regulă recomandările EMA. (sursa)

Articolul precedentLider județean PNL: ‘Asistăm la Ciolaniada grețoasă în partid, între diverse personaje lipsite de valoare politică’
Articolul următorzf.ro: Marii producători de cosmetice, dulciuri şi băuturi ai lumii fac afaceri de 5 miliarde de lei în România doar din importuri, fără să investească în producţie