Oameni noi, practici vechi. Pare să fie deviza după care  se ghidează noua coaliție de guvernare. Conform Adevăru.ro. Ministerul Sănătăţii organizează, pe repede-nainte, procesul de selecţie a noului director al Direcţiei de politica medicamentului.  Procedura de selecție ar urma să se facă fără concurs, iar  favorită pentru funcţie e o farmacistă din Târgu Mureş, considerată apropiată de echipa ministrului Voiculescu.

“Potrivit unor surse politice, interviurile urmează să fie date în faţa unei comisii formate din Nicoleta Rusu secretarul general al ministerului, Amalia Şerban, directorul Direcţiei de asistenţă medicală şi sănătate publică, precum şi Alexandrina Culea, directorul Direcţiei juridice, recent adusă de ministrul Vlad Voiculescu de la Poliţia Locală a Sectorului 1.Din cele opt dosare depuse, patru au fost respinse, astfel că la interviu program în această dimineaţă au rămas doar patru persoane.

Surse din interiorul Ministerului Sănătăţii relatează că deja există o favorită pentru ocuparea funcţiei în aşa-zisa competiţie, fapt cunoscut inclusiv de comisia de examinare. Mai precis, favorită ar fi Monica Negovan. De de profesie farmacist, Negovan locuieşte în Târgu-Mureş şi a avut afaceri în domeniul farmaceutic, în asociere cu Pharma Farm, firmă deţinută de compania maghiară Richter, susţin surse din instituţie pentru „Adevărul”, precizând că aceasta deja şi-ar fi depus deja demisia de la firma unde a activat în ultimii ani. De asemenea, aceleaşi surse menţionează că Negovan e considerată a fi din cercul de cunoscuţi ai Andreei Moldovan (originară tot din Târgu Mureş), primul secretar de stat numit de Voiculescu când a ajuns la conducerea Ministerului Sănătăţii, dar şi a actualului şef al instituţiei, Vlad Voiculescu”, scrie Adevărul.ro.

Articolul precedentVaccinarea personalului din învăţământ ar putea începe ABIA săptămâna aceasta
Articolul următorCoordonatorul campaniei de vaccinare anunță când vom putea renunța la mască