Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri o reacție nervoasă pe Facebook după ce unele bănci au anunțat că vor majora comisioanele la operațiunile în numerar. „Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare!”, a spus Ciolacu, care a convocat o intâlnire la Guvern.

  • „Voi convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători, ai băncilor și ai societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.
  • Nu voi renunța niciodată la lupta împotriva evaziunii. Și nu voi renunța să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preț!”, a spus Ciolacu.

Reacția premierului vine după ce mai multe bănci au transmis deja clienților că urmează să opereze creșteri ale comisioanelor pentru operațiunile de retragere de numerar sau depunere de numerar la ghișee, plăți inter și intra-bancare (cele făcute la ghișeu).

”Te informăm că de la 1 ianuarie 2024 comisioanele vor fi modificate pentru operațiunile de depunere de numerar la ghișee și pentru alte operațiuni”, arată mesajul unei dintre bănci. (sursa)

Articolul precedentSURSE: Ciucă recunoaște că va candida la prezidențiale din partea PNL. Anunțul, făcut în ședința peneliștilor de la Sinaia
Articolul următorCât timp poți păstra laptele în frigider după deschidere