Cei doi milionari, frații Andrew și Tristan Tate, reținuți la București, sunt ceruți de autoritățile din Marea Britanie, într-un caz privind infracțiuni sexuale. Pe numnele lor au fost emise la Londra, mandate europene de arestare.

Judecătorii Curții de Apel București au decis să pună în executare mandatele europene de arestare emise de britanici pe numele celor doi frați, așa că Andrew și Tristan Tate vor fi predați autorităților de la Londra, însă nu acum, ci în momentul în care își vor fi terminat afacerile judiciare din România.

Ambii sunt trimiși în judecată de procurorii DIICOT într-un caz de crimă organizată. Cel puțin deocamdată procesul este în faza camerei preliminare așa că nu se știe când va începe procesul propriu-zis.

În ipoteza în care vor scăpa basma curată, atunci mandatul european de arestare va fi pus în executare odată cu finalul procesului. Dacă instanțele de la București vor stabili vinovăția celor doi, mandatul va fi pus în aplicare în momentul în care vor părăsi închisoarea.

Curtea de Apel București a dispus totodată punerea în libertate a celor doi, după ce luni seară polițiștii ilfoveni au descins în casa lor din Pipera și i-au ridicat, iar ulterior procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au decis să emită ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, câtă vreme apăruse în România mandatul european de arestare emis în luna ianuarie.

Cei doi vor părăsi centrul de reținere al Poliției Capitalei, însă rămân sub control judiciar, ceea ce înseamnă că nu au voie să părăsească țara. (sursa)

Articolul precedentMarcel Ciolacu, despre investițiile din anul precedent: Cele mai mari de după Revoluție
Articolul următorVremea în 13 martie. Va ploua în aproape toată ţara. Maximele pot ajunge la 15 grade