Marcel Ciolacu a precizat că investițiile făcute anul trecut au fost cele mai mari din ultimele trei decenii.  De asemenea, șeful Executivului a subliniat că acestea fac o diferență mare în sectorul companiilor românești.

Marcel Ciolacu, despre investițiile din 2023

Premierul susține că anul 2023 a fost încheiat cu o serie de investiții importante. De altfel, Marcel Ciolacu a punctat că acestea au fost cele mai mari din ultimele trei decenii. Conform primului ministru, acestea au atins pragul de 38,3 miliarde de euro, mai mare cu 8 miliarde față de anul precedent.

„În 2023 am avut cele mai mari investiții nete în economie de după Revoluție: 38,3 miliarde euro. Cu 8 miliarde #înplus față de 2022! Miza pe care am pus-o anul trecut pe investiții începe să facă diferența în favoarea companiilor românești! ”, a scris premierul Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Sprijin pentru companiile locale

Conform premierului, dincolo de investițiile publice, companiile locale au avut parte de un ajutor substanțial pe parcursul anului precedent. Totodată, oficialul a subliniat că acestea au avut o contribuție importantă în dezvoltarea mediului privat.

„Pe lângă investițiile publice fără precedent, am susținut companiile locale cu mecanisme de sprijin extins, prin scheme de ajutor de stat, granturi și garanții pentru credite. Astfel, am ajutat mediul de afaceri să deruleze #investiții private care au produs dezvoltare economică și socială. Împreună, stat și mediu privat, am ajuns la investiții de aproape 12% din PIB!”, arată postarea premierului.

Marcel Ciolacu, planuri pentru sectorul economic

Șeful Executivului susține că „acesta este traseul corect al creşterii economice a României!”. De asemenea, premierul a amintit de banii care ar urma să fie reinvestiți în economie în acest an, proces care contribuie la majorarea veniturilor salariaților și ale pensionarilor din țară.

„Asta înseamnă afaceri în creștere, profituri robuste și venituri suplimentare la buget. Sunt bani pe care îi reinvestim în acest an în economia noastră și cu care creștem veniturile românilor, salariați și pensionari”, a conchis Ciolacu. (sursa)

Articolul precedentIohannis s-a decis: ”Intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO”
Articolul următorCurtea de Apel București a decis punerea în executare a mandatelor europene de arestare pe numele fraților Tate