Klaus Iohannis, a anunțat marți, 12 martie, la Palatul Cotroceni, că intră în cursa pentru șefia Alianței Nord-Atlantice.

”Îmi asum această candidatură în numele României, cu toată responsabilitatea. Această decizie are la bază performanța României, experietna acumulată pe parcursul celor două madnate de peședinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europea și în general regiunea noastră”, a declarat șeful statului.

Administrația Prezidențială a notificat, recent, țările NATO, că șeful statului român intră în cursa pentru postul de secretar general al Alianței.

Alte două candidaturi pentru șefia NATO au fost vehiculate până acum, dar nu a fost făcut niciun anunț oficial în acest sens. Este vorba despre premierul Estoniei Kaja Kallas și desăre fostul prim-ministru olandez Mark Rutte.

Astfel, Klaus Iohannis este primul candidat oficial la funcția de secretar general al Alianței.

Înaintea discursului de marți după-amiază, președintele a transmis că va face un anunț important cu privire la NATO, însă a precizat că nu intenționează să-și scurteze mandatul de președinte.

Klaus Iohannis a își încheie mandatul de președinte pe 21 decembrie 2024. (sursa)

Articolul precedentCel mai mare producător român de băuturi, cu peste 2.000 de angajați în 7 fabrici, a cerut în instanță suspendarea sistemului de garanție – returnare (SGR) a ambalajelor
Articolul următorMarcel Ciolacu, despre investițiile din anul precedent: Cele mai mari de după Revoluție