Un val de aer fierbinte pune stăpânire pe România, aducând temperaturi imposibil de suportat. Vremea extremă se va extinde treptat în toate regiunile, fiind așteptate maxime chiar și 40 grade Celsius la umbră.

Meteorologii anunță că săptămâna aceasta vremea va fi deosebit de caldă, și va deveni instabilă în anumite zile. Temperaturile vor fi caniculare și disconfortul termic va fi accentuat.

Este caniculă severă în Europa! Mai multe țări se află sub alertă meteo cod roșu.  Meteorologii eu emis atenționări meteo de caniculă și disconfort termic, în mai multe țări din Europa.

Cod roşu de caniculă în Spania, temperaturi de 42 – 44 grade Celsius.

Cod roşu de caniculă în Serbia și Croația, cu temperaturi de peste 35 grade (prag termic diferit pentru coduri)

Cod portocaliu de caniculă în Ungaria, Austria, Slovacia, Franța, sudul Germaniei, Elveția, Italia.

Progresiv vom consemna valori de temperaturi în creștere, la nivelul maximelor de până la 38, posibil 39 grade Celsius la umbră. Cu siguranță joi, posibil cea mai caldă zi din acest episod, indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile resimțite cu siguranță vor fi peste 40-42 grade Celsius. Vorbim și de fenomene de instabilitate atmosferică în partea de vest, centru-nord, precum și zona de munte. Astfel încât, într-adevăr, chiar dacă la sfârșitul acestei săptămâni, mai ales vineri și sâmbătă vom consemna aceste episoade, cu siguranță după aceste episoade de duminică, din nou vor fi temperaturi în creștere și este posibil ca și parcursul săptămânii viitoare să fie caracterizat de aceeași evoluție din punct de vedere meteorologic”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la România TV

Articolul precedentMinistrul de Interne Cătălin Predoiu a declarat că ancheta a durat „ani de zile“. Deci ministrul de Interne Lucian Bode (2020-2023) a așteptat „ani de zile“, cunoscînd situația, dar pîndind momentul oportun?
Articolul următorCare sunt riscurile expunerii necontrolate la soare asupra alunițelor?