Dacă viitorul copiilor din comunele Bihorului a ajuns să stea în pixul unui individ ca prefectul PNL al județului, Țiplea Dumitru, este îngrozitor!

Lista comunelor bihorene care primesc finanțare din fondul de rezervă al Guvernului – prin hotărârea dată ieri noapte, ca hoții – este imaginea grăitoare a josniciei, a ticăloșiei  și a mârșăviei acestor personaje minuscule și pline de frustrări care efemer ocupă astăzi funcții de conducere în statul român. Și la centru, dar și prin reprezentanții lor în județ.

Așa cum se poate vedea cu ochiul liber, peneliștii au decis, prin încălcarea legii și a bunului simț, să-i pedepsească și să-i batjocorească pe bihorenii care au ales alți primari decât cei din gașca lor.

Guvernul Cîțu a alocat sumele către primăriile din Bihor în mod discriminatoriu, strict după criteriul politic. Pe de altă parte, în cazul unităților administrativ-teritoriale conduse de primari PSD, sumele alocate sunt derizorii, total insuficiente față de nevoile reale ale comunităților locale.

Și mai grav este însă faptul că NICIUNA dintre administrațiile locale conduse de primari PSD, nu a fost consultată de prefectul Țiplea (care este și secretar general al PNL Bihor), așa cum era legal și obligatoriu, cu privire la nevoile de finanțare. Un al abuz al politrucului PNL din fruntea Prefecturii Bihor este că nu a trimis la Guvernul Cîțu un centralizator cu solicitările primăriilor, ci de la sine putere, în mod arbitrar, a întocmit un tabel cu cât a considerat el că ”merită” fiecare primar și fiecare comunitate locală. Dumitru Țiplea a săvârșit un abuz grav, pentru că nicio lege nu îi conferă acest drept!

În acest context, credem că lucrurile sunt clare: Dumitru Țiplea a dovedit că nu poate fi un prefect corect și echidistant, de aceea solicităm Guvernului României demiterea sa urgentă! Totodată, ne exprimăm speranța că instituțiile competente se vor autosesiza din oficiu în fața acestui abuz de putere și de funcție inacceptabil!

Biroul de Presă al PSD

Articolul precedentIoan Mang: Cîțu, cu susținerea lui Iohannis, și-a plătit victoria la Congresul PNL, iar UDMR a fost răsplătit că l-au susținut la moțiune și nu au votat!
Articolul următorUrmașii celor care au împușcat MII de țărani în 1907, au colaborat apoi cu Securitatea și, după Revoluție, au fondat un partid: Pe-Ne-Le! Curat – murdar…