Austria va intra în lockdown total de luni, 22 noiembrie, iar vaccinarea anti-Covid va deveni obligatorie din februarie 2022, a anunțat vineri cancelarul Alexander Schallenberg, potrivit Deutsche Welle și Bloomberg.

Lockdown-ul va dura 20 de zile, dar școlile rămân deschise, potrivit publicației locale Kurier. Austria înregistrează o creștere record a a cazurilor de covid.

Dacă măsurile anunțate de cancelar vor intra în vigoare, Austria va deveni prima țară din UE care va impune vaccinare obligatorie anti-Covid. (sursa)

Aproximativ 66% din populația Austriei este complet vaccinată, una dintre cele mai scăzute rate din Europa Occidentală. Numărul de cazuri de coronavirus este printre cele mai ridicate de pe continent, cu o incidență de 971,5 la 100.000 de persoane în ultimele șapte zile, iar bilanțurile zilnice continuă să stabilească noi recorduri.

Cele două provincii austriece cele mai afectate, Salzburg și Austria Superioară, anunțaseră deja că introduc propriile lockdown-uri și făceau presiuni asupra guvernului național pentru extinderea măsurii la nivel național. (sursa)

Articolul precedentPrețurile la RCA continuă să crească. În doar o lună, tarifele s-au dublat
Articolul următorTeroriștii occidentali care au luptat pentru ISIS fac presiuni ca să se întoarcă… acasă!