timesnewroman.ro: În ultimii ani piața românească a fost invadată de sute de hectolitri de pălincă falsă, inducând în eroare bețivii de bună credință. Specialiștii avertizează însă că pălinca falsă e ușor de identificat, mai ales după sticlă.

„Dacă cineva vă oferă o pălincă în sticlă care arată bine, interesant, cu tricolor pe ea și alte vrăjeli, fiți siguri că aia nu e pălincă. Adevărata pălincă se ține în peturi de Frutti Fresh sau, în funcție de zona din care provine, de Pepsi sau de Borsec”, spune Stan Pop, liderul asociației producătorilor de pălincă tradițională din România.

„Dacă pipăiți cu atenție pe lateral veți simți urmele unde a fost lipită eticheta de suc sau apă minerală, a mai rămas ceva lipici acolo, așa știi că-i naturală, de la țară. Treaba aia cu mărgeluțe e vrăjeală pentru ăștia de la oraș, care la cât de drogați sunt beau și benzină dacă le spui că e făcută de un ardelean priceput din prune de la el din spatele curții”. (sursa)

Articolul precedentValul de gripă face ravagii în România: 100.000 de bolnavi şi 6 decese în 7 zile. Medicii cred că sezonul gripal va ţine până la Paşti
Articolul următorCât de „verde” este energia verde. Un universitar specializat în Mediu explică ipocriziile din spatele tehnologiei