Compania germană Fly Lili a anunțat că va opera 6 destinații începând cu 15 iunie, de la Brașov. Din iulie, vor fi alte două destinații și toate vor avea o frecvență de câte trei zboruri pe săptămână.


Un avion al companiei germane Fly Lili va opera, începând cu 15 iunie, de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav. Este un mare pas înainte pentru aeroport și pentru întreaga regiune, deoarece un avion utilizat doar pentru zboruri de la și spre Brașov înseamnă foarte multe zboruri pe săptămână.

De altfel, Fly Lili a anunțat și noile destinații și frecvența acestora, care va fi de trei zboruri pe săptămână, pentru fiecare dintre ele. Daniel Micu, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav și Cătălin Cotruț, CEO al Fly Lili, s-au întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri din Brașov pentru a vedea ce alte destinații în afară de cele stabilite deja ar mai putea fi deschise.

Compania Fly Lili a anunțat câteva destinații care vor fi operate din luna iunie și altele unde se va zbura începând din luna iulie. Din prima categorie fac parte Munchen, Stutgart, Nurnberg, Roma, Istanbul și Salonic, iar din prima săptămână a lunii iulie vom avea zboruri și către Barcelona și Milano”, a precizat Daniel Micu.

Spre sfârșitul anului am putea avea și alte rute

Mai mult, compania germană și-ar dori ca spre sfârșitul anului să deschidă și alte rute, în special spre Franța și Israel. Cum fiecare din destinațiile stabilite deja va avea o frecvență de 3 zboruri pe săptămână, înseamnă că, în luna iulie, Fly Lili va avea 24 de zboruri pe săptămână de la Brașov.

La acestea se adaugă și zborurile operatorului maghiar Wizz Air, în număr de 5 pe săptămână. Pe durata sezonului estival sunt și numeroase curse charter spre destinații turistice, în special din Grecia și Turcia, astfel că vor fi cel puțin 5 zboruri pe zi.

Pentru acest an, conducerea Consiliului Județean Brașov și-a propus să se depășească numărul de 200.000 de pasageri pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, iar pentru aceasta numărul de zboruri trebuie să fie chiar mai mare. (sursa)

Articolul precedentEurostat – România, al treilea cel mai mare producător de petrol din UE. Europenii rămân însă dependenți de țițeiul lui Putin
Articolul următorANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu ninsori şi viscol