Obișuniți cu lozincile – unele plătite din bani publici, conform cărora toată România (și nu numai!) ar vrea să se mute la Oradea, orădenii vor afla cu stupoare că primăria lor a fost depășită de cea a comunei Ciugud (Alba)!

În cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, prin proiectul ”Rețeaua campionilor în domeniul integrității”, Guvernul României a desfășurat spre finalul anului trecut o competiție destinată administrațiilor publice locale și județene.

Inițiativa, conform MLPDA, își dorește să identifice și să promoveze inovația și calitatea la nivelul administrației publice locale, în ceea ce privește procesul de implementare a măsurilor anticorupție, precum și cel de elaborare și evaluare a politicilor publice anticorupție.

Printre autoritățile premiate se numără primăriile municipiilor Alba Iulia, Arad, Iași, Suceava, Giurgiu, Roman, Brăila și Cluj-Napoca, dar și primăria comunei Ciugud.

Între cele 11 entități premiate nu se regăsește însă Oradea, semn ori că primăria nu a avut nicio realizare în domeniul anticorupției sau, mai rău, a avut proiecte mai slabe decât comuna Ciugud!

Autoritățile locale se pot înscrie acum cu modele de bune practici sau proiecte pe mai multe teme, la a doua ediție a competiției.

Articolul precedentColectare deșeuri electronice
Articolul următorOrașul urșilor polari