Ai grijă ce strigi în piață că s-ar putea întoarce împotriva ta, scrie printreranduri.net. Aceasta ar fi una dintre lecțiile istoriei servită ieri, la ceas de seară, haștagistilor și Coaliției de „dreapta” aflată la guvernare.

În urmă cu 4 ani de zile, „progresiștii” peneliști și useriști erau în piață și dădeau plăcuțe suedeze pesediștilor lui Dragnea. Au fost încurajați inclusiv de președintele Iohannis, remarcat atunci pentru geaca sa roșie!
Apăruse atunci un mit conform căruia această tabără progresistă este eminamente intelectuală, inteligentă, cultivată și rafinată. A fost foarte cool și foarte la „modă” să ieși în stradă și să strigi lozinci inventate de alții pentru tine! Erai considerat un prăpădit, un prost și un comunist-pesedist dacă îndrăzneai să rămâi în casă.

Iată că vremurile s-au schimbat, iar hipsterii de ieri au ajuns la guvernare. Iar istoria nu îi iartă. Au semănat atunci vânt, acum culeg furtună!

După un an de zile, gafele, abuzurile, minciunile, bătaia de joc, aroganța și incompetența guvernanților de „dreapta” au ajuns insuportabile. Mult mai insuportabile chiar decât frica de coronavirus.

Dacă atunci a fost „revoluția” României educate a lui Iohannis, acum a venit rândul „teroriștilor” lui Cîțu, a săracilor, analfabeților funcționali și „nespălaților” să iasă în stradă și să-și revendice drepturile și libertățile.

Foștii revoluționari de ieri (ăia cool care îi dădeau muie lui Dragnea) au ajuns retrograzii de astăzi! Au ajuns să se teamă să iasă din casă și condamnă „iresponsabilii” care o fac. Doar că li s-au terminat cam repede argumentele. Politicienii lor favoriți de prin PNL + USR așa de bine s-au „luptat” cu pandemia încât au reușit să compromită toate măsurile. Tocmai de aceea, merită tot ceea ce li se întâmplă și trebuie să înghită – cu stoicism – tot ce le servește NOUA piață.

Și oricât ar încerca ei să arunce în derizoriu aceste manifestații și oricâte jigniri și aere de superioritate ar folosi, tot degeaba. Protestele de astăzi sunt la fel de legitime ca și cele din 2017 – 2019. Sau invers. La fel de iraționale și ilegale ca cele de atunci.

Singurele diferențe notabile între cele două momente istorice este că, în 2021, din piețe au dispărut copiii, laserele, ong-urile apolitice, păpușile spânzurate, antreprenorii cu ceai și pizza și, desigur, directorii de bănci dornici să scape de datorii.

Protestul fiind (încă) un drept constituțional în țara noastră și „revoluția” din 2021 este la fel de legitimă precum cea începută în Ianuarie 2017 și încheiată în Decembrie 2020. Desigur, rafinații de dreapta acceptă cu greu această nouă situație și vor renunța și mai greu la dreptul lor (exclusivist) de a organiza manifestații și proteste.

Își pot bate joc și îi pot desconsidera pe cei care li se opun, dar istoria nu îi va iarta. Nici pe ei, cum nu i-a iertat pe mulți alții de dinaintea lor. Mai devreme sau mai târziu, vor avea aceeași soartă ca și cei care au guvernat înaintea lor: vor fi măturați de la guvernare. Și vor ajunge din nou, ia ghiciți unde. Da, exact acolo: în stradă. La proteste. (printreranduri.net)

Articolul precedentNumărul locurilor de muncă mai mic cu o treime față de anul anterior. Care sunt cele mai ofertante domenii
Articolul următorFlorian Bodog: Useristul Barna a atins culmea ipocriziei!