Ninsorile nu aduc doar veşti proaste pentru şoferi, ci înseamnă şi apropierea sărbătorilor de iarnă. Rând pe rând, marile oraşe deschid porţile tradiționalelor Târguri de Crăciun, iar cele care au furat startul au fost, ca în fiecare an, Craiova şi Sibiu. Milioane de beculeţe vor lumina cele două oraşe. 

Romania’s midfielder #14 Ianis Hagi (C) celebrates with teammates scoring during the UEFA Euro 2024 group I qualification football match between Israel and Romania in Felcsut on November 18, 2023.,Image: 822933692, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Într-o veritabilă atmosferă de sărbătoare, umăr lângă umăr, sute de vizitatori au aşteptat cu sufletul la gură deschiderea târgului din Craiova. Anul acesta, tema principală este Crăiasa Zăpezii, iar vedeta Târgului de Crăciun este o roată panoramică hi-tech. Construcţia are 40 de metri înălţime şi are în centru un ecran LED pe care rulează grafică video. Roata a fost construită în Olanda.

Primele târguri de Crăciun deschise în România

Atmosfera de basm a fost şi la Sibiu. Într-un decor cu totul inedit, şi aici, sute de turiști s-au bucurat de magia Crăciunului. Piaţa Mare s-a transformat într-un furnicar, în care sunetul colindelor s-a îmbinat perfect cu mirosul de turtă dulce şi vin fiert.

“Vrem să fie un târg de Crăciun care să fie tradiţional elegant. Avem decoraţiuni la căsuţe care arată foarte bine. Partea de ghirlande şi iluminatul”, arată Andrei Drăgan, organizator târg de Crăciun.

Special pentru vizitatori, anul acesta, târgul de Crăciun s-a extins până în curtea Palatului Brukenthal. Acesta va fi o alternativă pentru forfota creată an de an în Piaţa Mare. “Este surprinzător de frumos. E prima dată când vin şi atmosfera de sărbătoare chiar se simte”, spune un participant.

“Este o zonă alternativă cu altă atmosferă. Este o atmosferă, fie în anumite momente este mai relaxantă. Sau este o zonă în care sunt diverşi artişti muzicali sau în care se vor organiza astfel de evenimente”, adaugă Andrei Drăgan, organizator târg de Crăciun.

Târgurile de Crăciun de la Craiova şi Sibiu îşi vor închide porţile pe 2 ianuarie, anul viitor. (observatornews.ro)

Articolul precedentTornadele și România, o istorie de cel puțin 400 de ani. Balaurul din cer și „vântul rotitor”, într-o țară ce zeci de ani a negat că ar putea avea tornade
Articolul următorOPINII. Dacă şcolile actuale nu sunt bune pentru că nu livrează ceea ce are nevoie piaţa, atunci companiile care au branduri puternice ar trebui să-şi facă propriile şcoli