Primarul comunei Căbești, Corina Ene (PSD), a epuizat toate resursele instituționale pe care Primăria le are la dispoziție pentru a încerca să asigure copiilor un început de an școlar în cele mai bune condiții. Asta, datorită indolenței actualului director al școlii din comună dar și nepăsării Inspectoratului Școlar Bihor (PNL), probabil din motive politice.

De la preluarea mandatului, anul trecut, Corina Ene, unul dintre cei mai tineri primari bihoreni, a pus școala și educația în fruntea priorităților comunei, a reușit să mobilizeze resurse dar și zeci parteneri în jurul Școli, chiar și o parte dintre dascăli i s-au alăturat, însă cu toții s-au lovit de absența nesimțită a directorului școlii din comună, care parcă încearcă să saboteze iresponsabil și indolent orice progres în acest domeniu pentru copiii căbeșteni!

De aceea, după mai multe încercări edilul comunei a apelat la un gest mai rar, acela de a trimite o scrisoare deschisă Inspectoratului Școlar, în speranța că lucrurile se vor mișca.

Motivația Corinei Ene de a ieși public cu o scrisoare deschisă adresată Inspectorului școlar general este aceea că, deși l-a contactat telefonic pentru a-i expune problemele cauzate de actualul director al școlii din comună, deși a cerut o audiență la Inspectoratul Școlar, până la urmă, deși ȘTIA, inspectorul l-a reconfirmat pe incapabilul director, probabil, bănuim noi, din motive de cumetrie penelistă…

În finalul scrisorii, edilul din Căbești îl invită pe Inspectorul școlar în comună și precizează că, la nivel instituțional, de Primărie, nu contează orientarea politică a managerilor școlii, ci profesionismul și implicarea acestora.

Articolul precedentFlorian Bodog: Nu am prejudiciat niciodată Statul cu nimic și sunt, fără dubiu, nevinovat!
Articolul următorGuvernul Cîțu a aprobat. Procurorii și polițiștii au liber la registrul conturilor bancare deținut de ANAF