Strategia de comunicare a lui Ilie Bolojan a fost și este, de peste un deceniu, și bine gândită (de cineva care se pricepe) și extrem de bine finanțată (istoria/justiția vor trebui poate să arate din ce surse!…), dar și bine executată (de către Ilie Bolojan însuși cu, ce-i drept, metodă și disciplină). Iar rezultatele, de imagine pentru sine, se văd.

La fel și cum se vede faptul că în… cel mai oraș al României, nu-i așa?…, salariile sunt mai mici decât la Botoșani. Dar ce mai contează?

Bine că au domnii Birta și Bolojan destui bani de dat la partid (DE UNDE ÎI AU??) încât să se claseze pe primele locuri în țară la donații, cu toate partidele luate la un loc, alături de MILIARDARI!


Pentru context, vă reamintim cum Bolojan tot repetă placa, un pic falsă, cu limitele competenței… Adică el, om modest, ardelean neaoș cum ar veni, care îl citește și în scoarță pe nebunul de Bloomberg…, își știe lungul nasului și nu visează… avioane, precum o campanie la prezidențiale.

ÎNSĂ!

La finalul unui interviu fluviu și omagial publicat de FormulaAs, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor vorbea și despre viitorul său politic pe care îl vedea astfel:

– Ați fost primar, acum sunteți preșe­din­te de consiliu județean. Ce urmează? Multă lume vă vede pe viitor la Palatul Victoria.

– Eu cred într-o analiză pe care fiecare om trebuie să și-o facă, privitor la capacitatea lui de a onora cum se cuvine o anumită func­ție. E un principiu con­form căruia fiecare avan­sează, până ajunge la un nivel de… in­competență. Eu n-aș vrea să con­firm acest principiu. (…) Șansa să ratezi este foarte mare. (…) Nu mai bine încerci să îți vezi lun­gul nasului? (…)

Există o vârstă la care livrezi la maximum posibil. Iar după 55-60 de ani, ar trebui să te duci către Parlament.

Într-un alt interviu omagial, acordat ziarului Libertatea, baronul penelist de Bihor este, brusc, întrebat:

”Excludeți posibilitatea să fiți vreodată premier, șef la PNL sau să candidați la Președinție?

– N-ar fi normal să exclud și nici nu e cazul.

– Deci nu excludeți?

– Nu exclud.”

Ce sau cine l-o fi făcut să se răzgândească, nu știm. Dar să revenim la America și la bursa zvonurilor…

În luna mai, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan și primarul Oradiei, Florin Birta, s-au aflat într-o vizită de lucru în America (sic!), cică pentru a aduce investitori. Suntem curioși cu ce companie aeriană au zburat, pentru că sublima AirOradea, sau AirBolojan, oricum se va numi, lipsește și acum, la fel ca și în mai, cu desăvârșire.

Toate bune și frumoase…, desigur, însă într-un (același) interviu acordat ziarului Libertatea, Ilie Bolojan se plângea de faptul că el nu vorbește engleză, invocând acest fapt ca o frână pentru modestele sale ambiții, regăsite, la nivel național:

Cât despre poziții naționale, vă dau cu sinceritate un exemplu, pe care eu l-am resimțit. Pozițiile înalte presupun un nivel de limbă engleză, dacă nu de mai multe limbi străine, că altfel rămâi un însingurat, la acest nivel înalt. E în fișa postului. (sursa)

Modestia, așadar, a durat puțin, astfel că, uitând de ambițiile naționale, Ilie Bolojan a trecut la nivel internațional! Nu știm dacă între timp a mai avansat cu limbile străine, probabil că nu, însă ne exprimăm speranța că americanii, cu chiu cu vai, cumva, nu l-au lăsat pe Bolojan însingurat

Ei bine, se pare că nu a fost așa și nici de prea multă engleză – pe care nu o vorbește, nu a avut nevoie, dat fiind că membri ai PNL Bihor susțin că atât Bolojan cât și Birta ar fi fost însoțiți în excursia americană de propriile consoarte. Dar asta e o altă discuție…


Un alt zvon, din același areal politic penelist, ne deschide însă ochii un pic mai bine:

Ce putea căuta Bolojan, în state REPUBLICANE, spune sursa noastră, state fără nicio tradiție, indiferent de culoarea politică, în afaceri cu Oradea sau Bihorul, dacă nu un licăr de speranță, o promisiune a unei viitoare strângeri de mână peste masă, la înghesuială, a unui bătut, timid, la ușa unui șmecher de la Washington, în numele său și pentru el astfel încât, cine știe, când va veni vremea, chiar dacă el nu vrea (sic!), poporul să îl propulseze spre Cotroceni.

Pe românește, s-ar fi dus în America să întrebe dacă poate cineva întreba ”mai sus”, dacă poate candida el la prezidențiale.

Nimeni nu poate băga mâna în foc, desigur, despre veridicitatea acestei ipoteze, dar întâmplător, totuși, nu s-a dus. Nu știm nici dacă a găsit pe cineva care să ducă întrebarea mai sus

Probabil că vom vedea în curând. Probabil că, de fapt, va veni PUHOI de investitori americani în Bihor. Probabil că vor zbura, direct din America, cu AirBolojan. Probabil că nu…


Ce știm e că în 2024, Ilie Bolojan va împlini 55 de ani, ocazie cu care, cel mai probabil, ar trebui să-și urmeze propriul sfat și să meargă, cum spune el, către Parlament

Există o vârstă la care livrezi la maximum posibil. Iar după 55-60 de ani, ar trebui să te duci către Parlament.”

Pentru că, iar asta este concluzia noastră, toate aceste povești repetate în jurul lui Ilie Bolojan, când prim ministru, când președintele PNL, când candidat la prezidențiale, nu sunt altceva decât o parte din strategia lui de imagine, care a fost și este, de peste un deceniu, și bine gândită (de cineva care se pricepe) și extrem de bine finanțată (istoria/justiția vor trebui poate să arate din ce surse!…), dar și bine executată (de către Ilie Bolojan însuși cu, ce-i drept, metodă și disciplină).

Iar rezultatele, de imagine pentru sine, se văd. Însă doar atât. Orădenii sunt tot foarte prost plătiți și trăiesc tot într-un oraș pe care nu și-l mai pot permite!

Poate Bolojan are însă dreptate. Poate chiar nu e în stare de mai mult. Poate că omul chiar își vede și lungul nasului și limitele in-competenței.

Poate, cine știe, propaganda bine hrănită a lui Ilie Bolojan a scăpat de sub control.

Articolul precedentMercedes-Benz pregătește o investiție majoră în Ardeal. A cerut României un ajutor financiar de 185 de milioane pentru asta!…
Articolul următorFlorian Bodog: Vești bune pentru medicii de familie și pacienții acestora!