În aprilie anul trecut, domnii Birta, Bolojan și Carp (BBC) anunțau construcția unui nou spital, de boli infecțioase, la Oradea. În evaluarea domniilor lor, acesta urma să coste peste 120 de milioane de euro (!) și să fie, conform propriilor declarații, “cel mai bun din România, dacă nu chiar din centrul Europei”… Cuvintele le aparțin.

Desigur, anunțul făcut de către cei trei lideri peneliști omitea să spună că ipoteticul spital anunțat de ei NU avea nicio finanțare, de nicăieri. Dar domnii respectivi știau deja că va fi “cel mai bun”…

Se spunea de asemenea, iar Ilie Bolojan chiar i-a mulțumit public, că doamna Mihăilă – pe atunci doar secretar de stat în MS, va susține introducerea investiției în PNRR. Doamna Mihăilă a și devenit, ulterior, ministru, colegă de guvern cu tatăl (și mama) PNRR-ului respins de mai multe ori de Comisia Europeană, Cristian Ghinea.

Tot atunci, domnul primar-urmaș Birta declara că lucrările vor începe în primăvara lui 2022 și se vor încheia până cel târziu în 2025.

Suntem în august 2022, un pic trecuți de primăvară, dar nu prea s-a mai auzit nimic despre “cel mai bun spital din România și din Europa centrală”. Iată însă ce am auzit noi:

  1. Pe modelul străzii înguste și denumită de Ilie Bolojan “drum expres” – pentru că de drum expres primise banii de la UE, grupul de interese menționat mai sus ar fi dorit, de fapt, să construiască o simplă secție pentru boli infecțioase dar căreia, surpriză  (!), să îi spună “spital”!
  2. S-ar fi depus pe undeva o cerere de finanțare (dar nu prin PNRR-ul pentru care Bolojan îi mulțumea suspect de anticipat Ioanei Mihăilă), doar că ea era pe numele Spitalului Municipal care, surpriză (!), nu mai există.

Iar acum, adevărata surpriză!

La începutul lunii trecute, Ministerul Sănătății scotea la iveală investițiile în spitale pe care le trecuseră useriștii și aliații lor, pe atunci, peneliști, în PNRR. Ghiciți cu ce apare Oradea pe listă?

Exact! Cu construcția și dotarea secțiilor de boli infecțioase și pneumologie de la… Spitalul Municipal!

Oricât ne-am chinui, și chiar o facem, nu putem vedea cum și când va ieși de aici UN NOU SPITAL de peste 120 de milioane de euro, întins pe mai multe hectare, cu sute de paturi, sute de locuri de parcare și, cireașa de pe tort, cu titlul de, măcar, “cel mai bun spital din România”. 

Lecția, pentru cei interesați, e simplă. Nu te costă nimic să promiți, literalmente, avioane!… Dacă cineva a dus… mozolirea adevărului la rang de mare artă, atunci acela e regimul Bolojan. Și da! La acest capitol, și cu bani mulți plătiți de la buget, chiar e “cel mai bun din România”. Dacă nu chiar din Europa centrală. Si de Est.

Articolul precedentUn partid condus de o inteligenţă artificială vrea să se prezinte la alegerile parlamentare din Danemarca / Partidului Sintetic propune un venit minim universal, în valoare 13.400 de euro pe lună, mai mult decât dublu faţă de salariul mediu
Articolul următorCod galben în Bihor prelungit până în 9 august!