Țări precum Austria, Belgia, Franța, Germania, Polonia și Elveția au trecut în acest an prin cea mai călduroasă lună septembrie înregistrată vreodată, iar temperaturile mult mai ridicate față de cele normale vor continua și în octombrie, estimează specialiști citați de The Guardian.

Și România s-a confruntat cu temperaturi de 30 de grade în acest weekend, iar răcorirea va venit după mijlocul primei săptămâni din octombrie, au declarat sâmbătă, 30 septembrie, reprezentanții ANM pentru Libertatea.

Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene a precizat la începutul lunii septembrie că temperaturile globale ale verii din emisfera nordică au fost cele mai ridicate înregistrate vreodată și se așteaptă ca anul 2023 să fie cel mai fierbinte an pe care l-a cunoscut omenirea.

Oamenii de știință spun că schimbările climatice determinate de activitatea umană fac ca temperaturile globale să urce mai mult, înregistrându-se o creștere de aproximativ 1,2 de grade Celsius peste nivelurile preindustriale.

Citeşte întreaga ştire: Vreme caldă în Europa și în octombrie. Ce spun meteorologii despre temperaturile ridicate din această toamnă

Articolul precedentPrezidențiale 2024. Simion e în top 3, iar Șoșoacă peste Drulă – sondaj INSCOP
Articolul următorMicroplasticul, interzis oficial. Particulele prezente în produse folosite zi de zi pot provoca inclusiv cancer