printreranduri.net: Campania oficială de vaccinare a fost un eșec total. Românii nu au fost impresionați de îndemnurile pro-vaccinare ale politrucilor din Guvernul Cîțu. Nici un om cât de cât inteligent nu avea cum să fie convins de „mesajele” unora precum Cîțu, Bode sau Mihăilă. Nu aveai cum!

În schimb, campania neoficială a „autorităților” începe să-și arate rezultatele. Frica indusă populației prin retorica de război și bombardamentul de știri înspăimântătoare – că nu mai sunt locuri în spitale, că nu sunt medicamente, că medicii se luptă ca pe front, că situația e gravă în secțiile ATI, că sute de morți (91% dintre ei nevaccinați), că un român moare la fiecare 5 minute, că cimitirele sunt neîncăpătoare, că bolnavii sunt duși în străinătate, că suntem campioni mondiali la morți, etc. – este mult mai eficientă decât orice videoclip cu îndemnurile tâmpe ale siniștrilor Cîțu & company. În plus, ca să meargă la sigur, „autoritățile” au mai introdus și tot felul de restricții și certificate verzi, toate cu caracter „motivațional”. Așa că românii s-au mobilizat. În sfârșit!

Dacă nu s-au vaccinat de bună voie, românii o fac acum de frică! Unii de frica virusului, alții de frica restricțiilor. Sunt printre noi mai „patrioți”, care au făcut-o de rușine! Că nu putem rămâne codașii lumii la imunizare și fruntași la mortalitate!

Conform datelor oficiale, pe 22 octombrie 2021, au fost depăşite două recorduri de vaccinare: 128.014 doze administrate dintre care 86.385 de persoane vaccinate cu prima doză!  Față de cele 2000-3000 cât erau în vară, cifrele de acum sunt spectaculoase!

Așa cum a declarat un medic „este prima zi de la Marea Relaxare în care imunizarea prin vaccinare a depăşit ca viteză imunizarea prin infectare (valorile reale estimate nu cele confirmate)”.

Acest record de vaccinare a fost doborât din nou pe 25 octombrie. Nu mai puțin de 93.049 persoane au vaccinate cu prima doză, în total fiind înregistrate 127.948 de persoane vaccinate (prima doză, rapel, booster). Miercuri 27 octombrie, s-au vaccinat anti-Covid 150.935 de persoane, dintre care 111.556 cu prima doză, un alt record absolut după ce Marți se imunizaseră cu prima doză peste 111.000 de persoane. Așadar ziua și recordul!

De la începutul campaniei de vaccinare (27 Decembrie) și până astăzi (28. Octombrie), în 10 luni, circa 6,7 milioane de persoane au fost vaccinate cu prima doză/o singură doză, în timp ce pentru 6,1 milioane dintre acestea s-a realizat schema completă de vaccinare (cu 2 doze).

Observând înghesuiala și cozile lungi din fața centrelor de vaccinare, un „observator” fin al realității românești ar notat că amenințarea „autorităților” cu închiderea muzeelor chiar a funcționat!

La începutul lunii Septembrie, „specialiștii” estimau că valul 4 va ține până la mijlocul lunii Octombrie. Pentru a menține trendul actual de vaccinare, aceiași „specialiști” au amânat sfârșitul valului 4 pentru luna Decembrie. Să fie cât mai mulți români motivați să se vaccineze! Iar lucrurile arată „promițător”! Dacă se păstrează acest ritm, ţinta de vaccinare de 10 milioane persoane (52% din populaţia rezidentă) va fi atinsă la mijlocul lunii ianuarie 2022, iar ţinta de vaccinare de 15 milioane persoane (78% din populaţia rezidentă) la începutul lunii mai 2022. Dacă nu atingem obiectivele, nu e nicio problemă. Va veni și valul 5!

Parafrazându-l pe președintele nostru ne-iubit de popor, a trebuit să moară oameni, mulți oameni, pentru ca vaccinarea să se relanseze. Că au făcut-o intenționat sau din prostie, nici nu mai contrează. Scopul (nobil) scuză mijloacele!

Corey Robin are o carte intitulată „Frica, istoria unei idei politice”. Autorul face o analiză a fricii ca raison d’etre al regimurilor represive și drept catalizator al progresului economic. Iată că am ajuns ca frica să fie utilizată cu succes și de regimurile așa-zis democratice. Și nu doar pentru progresul economic, dar și cel social și sanitar! Reformulând concluzia sa, am putea spune că acțiunile noastre vor fi condiționate de frică (oare pe veci?), chiar dacă vom reuși să ”câștigăm” războiul împotriva coronavirusului!

Guvernarea prin frică se înfăptuiește nu doar în România. Peste tot în lume, guverne care se autodeclară democratice au îmbrățișat foarte repede și cu mare ușurință această „idee politică”, cum o numește Carey Robin. Desigur, totul pentru binele și salvarea popoarelor! Virusul e rău, iar vaccinul este bun. Nimeni nu ne spune însă cât de ticăloși sunt guvernanții. În cazul acestora din urmă, ispita binelui este mult mai periculoasă decât ispita răului.

În ciuda tuturor „succeselor” înregistrate de conducătorii lumii, nu trebuie să facem greșeala să uităm vorbele lui Bertrand Russel: „nicio instituție inspirată de frică nu poate duce viața mai departe. Speranța, nu frica este principiul creator în treburile omenești. Tot ceea ce a făcut măreția omului a izvorât din încercarea de a apăra ceea ce este bun, nu din lupta de evitare a ceea ce se credea că e rău.” (Viața fără frică, 2009)

sursa: printreranduri.net

Articolul precedentLipsa de bun simț a președintelui Iohannis și distrugerea instituției prezidențiale
Articolul următorCERTIFICATUL VERDE ESTE FOLOSIT ABUZIV ÎN ROMÂNIA fără cadru legal – Comisarul european pentru Justiție avertizează țările UE!