În loc să critice decizia CCR, guvernanții mai bine s-ar fi apucat să facă proiectul de lege, pentru că nu e prima dată când se întâmplă ca o ordonanță dată în pandemie să fie declarată neconstituțională, a declarat, luni seara, fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean.

„Ori facem stat de drept și respectăm toate regulile statului de drept, ori ne jucăm de-a țara”, a spus, luni seara, la Digi 24, fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, care a precizat că el crede cu tărie în principiul de drept roman „Fiat Justitia pereat Mundus”, în privința deciziei CCR pe internare obligatorie, izolare și carantină.

„De la început am spus că guvernanții în loc să se apuce să critice Curtea, să înjure judecătorii, mai bine s-ar fi apucat să facă proiectul de lege, pentru că au mai pățit în primăvara aste cu COVID-ul, când s-a trecut de la starea de urgență la starea de alertă. Nu era legislație și știți bine că trei zile s-au rugat de oameni să stea în casă. Acum, când Curtea a dat această decizie, s-a repetat figura. Eu cred că ei așa vor să facă”, a spus Zegrean.

Acesta a precizat că și pe site-ul Comisiei de la Veneția, „pe care nu o suspectați că e pesedistă”, scrie clar că „și în stare de urgență statul de drept trebuie respectat”.

„Puneți asta pe ecrane, să vadă poporul, să vadă politicienii mai întâi. Nu Curtea Constituțională e de vină că legile se fac neconstituționale”, a mai spus fostul președinte al CCR.

Zegrean a menționat că deși decizia CCR a fost dată acum două săptămâni, guvernanții nu s-au grăbit să intre în legalitate.

„Guvernanții sunt obligați să pună în acord legea cu decizia Curții. Așa scrie în Constituție. Și au avut timp să o facă”, a mai spus Zegrean. (sursa)

Articolul precedentNelu Tătaru îl dă de gol pe Ludovic Orban: Deși premierul a spus că NU ȘTIA despre ilegalitățile de la Unifarm, ministrul Sănătății îl contrazice
Articolul următorDe la cititori: Doamne, ce se mai distanțează!